Cumhurbaşkanından bir müjde daha!

TEOG sınavının kaldırılması hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistemle ilgili çalışmaların olduğunu kaydetti. Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." değerlendirmesini yaptı.

20 Eylül 2017 Çarşamba 09:45
Cumhurbaşkanından bir müjde daha!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik  Kurulunun (MGK) gündeminde Kuzey Irak yönetimine yönelik yaptırımların olup  olmayacağına ilişkin, "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek  hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama  bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz 

Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık." dedi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri  sonrası konakladığı otele gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını  yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, bir soru üzerine Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)  sistemine değindi.

Kendisinin düşüncesini açıkladığını, Başbakan Binali Yıldırım ile de  bu konuyu konuştuğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar  olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini,  tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini  hükümetimiz, Milli EğitimBakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık  aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek  ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya  koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı  da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor."  değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:
AçıklamaTEOGüniversite
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.