DGS sonuçları bugün açıklanıyor

23 Temmuz'da yapılan DGS 2017 sonuçları ÖSYM'den yapılan açıklama ile 6 Eylül tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Sonuçlar bugün açıklanacak.

06 Eylül 2017 Çarşamba 09:28
DGS sonuçları bugün açıklanıyor

DGS sonuçlarının 29 Ağustos'ta açıklanması beklenirken, ÖSYM'den açıklama geldi ve DGSsonuçlarının bayram sonrasında belli olacağını duyurdu. 6 Eylül Çarşamba günü açıklanacak olan DGS sonuçları "ais.ösym.gov.tr" internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktı. Fakat Kurban Bayramı tatilinin 26-27 Ağustos dahil edilerek toplam 10 gün tatil ilan edilmesinin ardından DGS sonuç açıklanma tarihi de ertelendi.

Adaylar, 6 Eylül'de ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecek. DGS sonuçlarının açıklanacağı saat ÖSYM resmi internet sayfası üzerinde 23.59 olarak belirtildi.

DGS TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

DGS tercih işlemleri, 6 Eylül 2017 tarihinde sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından başlayacak. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek. ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. 

DGS tercih işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Adaylar tercih listesini oluşturmadan önce ÖSYM tarafından yayınlanacak olan 2017 DGS tercih kılavuzunu incelemelidirler. Tercih kılavuzunda adaylar tarafından tercih edilebilecek olan programların listesi ter alır. Programlara ait açıklamalar, koşullar bulunur. Tercih edilecek olan programa ait koşulların adaylar tarafından karşılanıyor olması gereklidir. Gerekli koşulları karşılamayan adaylar o programı tercih listesine eklememelidir. Aksi halde bu tercih işlemleri geçersiz olarak sayılacaktır.

Tercih süresinin sona ermesinin ardından adaylar puanlarına ve tercih listelerine göre programlara yerleştirilecek. Yerleştirme işleminin ardından, tercih edilmeyen ya da yerleştirme işlemi yapılan adayın kayıt için başvuru yapmamasından dolayı boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme için boş kalan kontenjanlar ve bu kontenjanlar için hangi tarihler arasında tercih işleminin yapılabileceği de ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adaylara açıklanacak. Sınav sonrasında yapılacak olan ilk yerleştirme işlemlerinde adaylardan ücret alınmaz ancak ilk yerleştirme işlemi sonrasında ek yerleştirme işlemleri de dahil adaylardan 15 Türk Lirası yerleştirme ücreti alınır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.