Öğrencilerin beklediği haber geldi

Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular açıklandı.

28 Aralık 2017 Perşembe 15:13
Öğrencilerin beklediği haber geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi twitter hesabından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek soruları yayınladı.

Bugün saat 15.00’de resmi twitter hsabı ile http://meb.gov.tr adresinden paylaştı.

Sözel bölüm ve sayısal bölüm olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60=135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8.sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak.

Link: http://meb.gov.tr/sinavla-ogrenci-alan-liselere-yerlestirme-sinavina-iliskin-ornek-sorular-yayimlandi/haber/15298/tr

Son Güncelleme: 28.12.2017 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.