Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Esen; “Samsun eğitimde iyiye gidiyor”

Samsun’da bir önceki yıla göre liselere yerleştirmeye esas puanlarda (YEP) 25 puan artış sağlandı.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:04
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Esen; “Samsun eğitimde iyiye gidiyor”

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonucunun açıklanmasından sonra bu yıl ki yerleştirmeye esas puanlar da belli oldu. Yapılan analiz de geçen yıl 313 olan yerleştirmeye esas puan ortalamasının, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uyguladığı Maarif Hareketi Projesi ve diğer çalışmalar ile birlikte bu yıl 25 puan artarak 338’e yükseldiği görüldü. Puanlama da esas alınan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinin ise tamamında Samsun, Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.

Konuyla ilgili değerlendirme de bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Geçmişe göre daha iyi olma yolunda ilerliyoruz. Daha da iyi olma konusunda da çok iddialıyız. Eğitim iyiye gidiyor, eksiklikleri de biliyoruz. Bu yönüyle kapasitemizin var olduğunun farkındayız. Bunu ortaya çıkararak başarımızı yükseltmek için yöneticisiyle, öğretmeniyle ve öğrencisiyle bütün eğitim camiası olarak çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Yerleştirmeye esas puanların açıklanmasından sonra, tercih sürecinde de öğrencilere başarılı seçimler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 184 tercih danışma merkezi kurulmuştu. Öğrenciler bu danışma merkezlerinde alanında uzman kişilerden destek alarak tercihlerini yaptılar. Sonuçların açıklanmasından sonra öğrenciler 14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirecekler. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Tercihte bulunan öğrenciler puanları doğrultusunda tercih ettikleri okullardan birine yerleşecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.