Samsun OMÜ'de “Parmaklarımla Dokunuyorum, Zihnimle Okuyorum” etkinliği

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu, braille (kabartma yazısı) ile görme engelliler için okuma, yazma ve sosyalleşme farkındalığını oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 16:35
Samsun OMÜ'de “Parmaklarımla Dokunuyorum, Zihnimle Okuyorum” etkinliği

Samsun OMÜ Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşkın, Engelli Öğrenci Birimi’nden Ahmet Tayfur Arslan, Müzik Eğitimi Bölümü’nden Arş. Gör. Beril Tekeli, Samsun Engelliler Federasyonu üyeleri ve engelli öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında katılımcılara braille tekniği hakkında kısaca bilgi verilirken bu teknikle nasıl yazı yazıldığı da katılımcılara gösterildi. “Parmaklarımla dokunuyorum zihnimle okuyorum” sloganıyla desteklenen etkinlikte, braille tekniğiyle hazırlanmış okey ve satranç oyunları da tanıtıldı.

Etkinliğin ardından Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşkın, Engelli Öğrenci Biriminden Ahmet Tayfur Arslan, Müzik Eğitimi Bölümünden Arş. Gör. Beril Tekeli, Samsun Engelliler Federasyonu üyeleri ve engelli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti. 
Toplulukları ve yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Bilgiç’e bilgi veren ziyaretçiler ayrıca Rektör Bilgiç’e isminin braille yazılı olduğu bir plaket, braille yazılmış bir kitap ve el yapımı bir tablo hediye ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.