AIESEC Türkiye'den özür diledi

Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği AIESEC, hakkında çıkan 'Türkiye'yi haritadan sildi' haberlerine ilişkin kamuoyundan özür diledi.

Haberlinki
Haberlinki
14 Şubat 2018 Çarşamba 17:34
AIESEC Türkiye'den özür diledi

Dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olarak bilinen AIESEC, hakkında çıkan haberler için sosyal medya hesabından özür metni yayınladı. Hatanın, bağımsız bazı ülke websitelerinden kaynaklandığını belirten şirket, hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

AIESEC'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada yer alan "AIESEC, Türkiye'yi haritadan sildi." haberlerine bir açıklama getirmek istiyoruz. Bazı AIESEC ülkelerinin bağımsız websitelerinde fark edilmeden Türkiye'nin yer almadığı haritalara yer verilmiştir. Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC Global'ın resmi websitesinde (www.aiesec.org) Türkiye haritası yer almaktadır.

AIESEC Global'ın websitesinden bağımsız bazı ülke websitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlenmiş ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarılmıştır. AIESEC Global Hakla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores "AIESEC ulusal websiteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye'nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir." şeklinde açıklama yapmıştır.

AIESEC Türkiye olarak Türkiye'nin kasti olarak haritadan silinmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını tekrar belirtmek isteriz. AIESEC Türkiye globalde en başarılı AIESEC ülkelerinden biridir ve Kolombiya'da gerçekleşen AIESEC Uluslararası Kongresi'nin en önemli ödülü olan Genç Liderlik Hareketi Ödülünü alarak 127 AIESEC ülkesinin en iyisi seçilmiştir. Global arenada Türkiye'nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir, yapılan hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Yaşanılan bu talihsizlik ile ilgili herkesten özür dileriz." denildi.

Kaynak: Haber7

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeHaber LinkiAiesec
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.