Karadeniz bölgesinde "İncir" köylülere ek gelir sağlıyor

Karadeniz bölgesinde incir satışı, köylülere ek geçim kaynağı oldu. 

05 Eylül 2017 Salı 15:17
Karadeniz bölgesinde "İncir" köylülere ek gelir sağlıyor

Yörede yetişen incirler, ağaçlardan toplanarak satılmaya başlandı. İlk etapta kilosu 10-15 TL arasında satışa sunulan incirin kilosunu vatandaşlar biraz pahalı bulurken, ilerleyen günlerde fiyatlarda düşüş bekleniyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi’nde yetişen incirin satıcılarından Selçuk Demir, “Köyümüzde her ailenin en az 5 - 10 tane incir ağacı var. Ağaç başına 10 ile 25 kg arası incir toplanıyor. Bu da incir üreten çiftçilerimize ek bir gelir kapısı oluyor. Fındık para etmeyince bizler de ek geçim kaynağı olarak incir satarak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.



Köylerinde doğal yollarla yetişen incirlerde hiç ilaç kullanılmadığını ve sağlık bakımından çok faydalı olduğunu belirten incir satıcılarından Kerim Yıldırım ise, “Bölgemizde incir kapama bahçe nezdinde değil, genel olarak bahçe kenarlarında yetiştiriliyor.

İncir, köylülere ek bir kazanç getirmektedir. Bizler de bu organik ürünü vatandaşlarla buluşturuyoruz. İncir tezgahlarımızda yerini alıyor. Kilosu şu an pahalı ama ürün bollaşınca fiyatlar düşecektir. Sezonu tahminen 5 TL’den kapatır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2017 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canan sar 2018-08-04 13:07:13

Avatar
Canan sar 2018-08-04 13:08:05

Bunumaradan dönüş yaparmisiniz incir almak istiyorum