KARADENİZBİRLİK’ten çiftçiye müjde!

KARADENİZBİRLİK, 2018 yılı üretim öncesi çiftçiye, tarla hazırlığı olmak üzere toplamda 12,5 milyon liralık ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Haberlinki
Haberlinki
19 Nisan 2018 Perşembe 12:56
KARADENİZBİRLİK’ten çiftçiye müjde!

KARADENİZBİRLİK, 2018 yılı üretim öncesi çiftçiye, tarla hazırlığı olmak üzere toplamda 12,5 milyon liralık ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2018 yılı ayni ve nakdi kredi dağıtımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Her kampanya döneminde üretici ortaklarını tarlaya tohum atmadan desteklemeye başladıklarını belirten Ünal Erarslan, "Birliğimiz, 2018 yılı ekilişleri için de üreticilerimizin finansman ihtiyaçlarına ayni ve nakdi kredileri ile yardımcı olmaya devam etmektedir" hatırlatmasında bulundu.

6 milyon nakdi, 6,5 milyon ayni

Birliğin, bu amaçla, 2018 yılı yağlı tohum ekilişlerine yönelik olarak üretici ortaklarına üretim öncesi tarla hazırlığı için 6 milyon TL tutarında nakdi kredi dağıtımı yaptığını açıklayan Genel Müdür Erarslan, "Üretici ortaklarımıza başta tohum, zirai ilaç, küspe ve yağ olmak üzere yaklaşık 6,5 milyon TL değerinde de ayni katkı sağlayarak toplamda 12,5 milyon TL tutarında kredi dağıttık" dedi.

“Teşvik ve desteklemeler artırılmalı”

Ünal Erarslan, şöyle devam etti:

"Gayemiz, bölgemizde üretim potansiyeli olan ayçiçeği üretimini arttırmak ve ülke yağlı tohum ihtiyacımızın ithalat ile değil yerli üretimden karşılanmasına destek olmaktır. Yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için, devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemeler mutlaka arttırılmalıdır. Birliğimiz üreticisinden aldığı hammadde ile ürettiği yüzde yüz saf ve helal sertifikalı olan KARADENİZBİRLİK markalı ayçiçek yağı ile de, tüketiciye hizmet vermekte ve bu konuda, piyasayı regüle ederek, bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır."

’Sahte ve taklit yağ’ uyarısı

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ’taklit’ ve ’tağşiş’ yağ konusuna da değinerek, "Yaklaşan Ramazan ayı da dikkate alındığında piyasada taklit ve tağşiş edilmiş yağların artması söz konusu olup, birliğimizin benzer isimle başka bir yağ üretimi yoktur. Ambalajlarımız üzerinde ’kooperatif ürünüdür’ ibaresi ile ’helal gıda’ logosu bulunmaktadır. Tüketicilerimizin özellikle yağ alırken bu konuya hassasiyet göstermeleri ve sahtecilere prim vermemeleri gerekmektedir" uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 19.04.2018 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.