KOSGEB İl Müdüründen bayan girişimcilere uyarı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, iş kurmak isteyen bayan girişimcilere uyarılarda bulundu.

15 Ocak 2018 Pazartesi 09:44
KOSGEB İl Müdüründen bayan girişimcilere uyarı

Haber Linki – Bayanların bilmedikleri bir işe girişmemesi gerektiğinin altını çizen KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, bildikleri işi yapmalarını söyledi. Livaoğlu, “Bayanların işleri gerçekten zor. Yeri geliyor çok iyi bir anne olmak zorundayız, çok iyi bir eş olmak zorundayız, çok iyi bir ev hanımı olmak zorundayız, çok iyi bir evlat olmak zorundayız. Kendimize hep en iyisini olmak için zorluyoruz. Gerçekten bunu karşı cinslerimize göre daha iyi yapıyoruz. Yaptığımızın en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aşk ile sevgi ile yapmaya çalışıyoruz” dedi.

BİLMEDİĞİNİZ İŞİ YAPMAYIN

Konuşmasında bayanlara seslenen Livaoğlu, “Ne yaparsak yapalım farklı yapalım. İş kurarken de aynı şekilde hareket etmek zorundayız. ‘KOSGEB bir destek veriyormuş. Bizimde iş yapmamız gerekiyor. Benim evde canım sıkılıyor. Ben bir şeylerle uğraşayım. KOSGEB desteğinden faydalanayım’ mantığında olmayın. Bayan girişimci deyince karşımıza şunlar geliyor, ‘ben çok iyi ütü yapıyorum, ben ütü evi açayım’ böyle bir mantık yok. ‘hep eşimin gömleklerini ütülüyordum. Şimdi de başkalarının gömleklerini ütüleyim, para kazanayım’ böyle bir mantık yok. İşinizi farklılaştırın. İşinize devamlı bir farklılık katın. Kopya asla yapmayın. Sıradanlık belli bir yere kadar götürür. Önce süründürür, ardından da bitirir. O yüzden ne yaparsanız yapın, işinizi iyi araştırın” diye konuştu.

ÇIRAKLIĞINI YAPMADIĞINIZ İŞİN USTALIĞINA SOYUNMAYIN

Bayanların yapmak istedikleri işi iyi araştırmaları gerektiğini ifade eden Livaoğlu, “Bizim sonuçta bir atımlık mermimiz oluyor. Onu da çok iyi isabet ettirmemiz gerekiyor. Bu isabeti de yapacağımız işi araştırarak yapacağız. Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığına soyunmayacaksınız. Bu söz benim çok hoşuma gidiyor. Lütfen yapacağınız işin bilincinde olun. En azından o işin mutfağında pişin. Birisine mutfak olmayın. En azından yanınızdaki eleman gidince ‘ben ne yapacağım, kimi bulacağım’ demeyin. Gerekirse para almadan karın tokluğuna o işi yapmanız gerekiyor. Çünkü ben yüzlerce girişimci ile görüşüyorum. Örneğin bir kadın bilmediği bir işi açıyor ve KOSGEB desteğini alıyor ama belli bir süre sonra işi yapamıyor ve batıyor. Bizde 3 yıl içerisinde kapattığı için verdiğimiz destekleri yasal faizleriyle birlikte geri alıyoruz. İşinizin çok iyi fizibilitesini yaptıktan sonra o işe girin” şeklinde konuştu.

KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE İŞ YAPMAYIN

KOSGEB destekleri için başkalarını değil, KOSGEB’den bilgi alınması gerektiğinin altını çizen Livaoğlu, “Cebinde parası olmayan hiç kimse KOSBEB desteğiyle işyeri açmaya kalkmasın. 50 bin TL’lik bir işyeri kuracaksanız, en az 30 bin TL cebinizde olması gerekiyor. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayalım. KOSGEB ile ilgili destekler için KOSGEB’i arayacaksınız. İlgili KOSGEB uzmanları ile görüşeceksiniz ve öyle yolunuza hareket edeceksiniz. Bilgiyi sağdan soldan değil, yerinden alın. Çünkü bizim mevzuatlarımız her an değişebiliyor. Yılbaşında tekrar değişti”

Son Güncelleme: 15.01.2018 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.