Merakla beklenen memur ve emekli zamları belli oldu!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2018 zam oranı enflasyon rakamlarının açıklanması ile belli oldu.

03 Ocak 2018 Çarşamba 10:11
Merakla beklenen memur ve emekli zamları belli oldu!

Haber Linki – 3 milyon memur ve 12 milyon emeklilerin zam oranını belirleyecek enflasyon rakamı 4.97 olarak açıklandı. Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.69 olarak açıklanınca, memur ve emeklilere enflasyon zammı hakkı doğdu. Memur ve memur emeklileri, Ocak ayında yüzde 1.66 enflasyon zammı alacak.

Yılın ilk yarısı için toplu sözleşme gereği alınacak yüzde 4’lük zamla birlikte Ocak ayı itibariyle toplam zam yüzde 5.66 olacak. Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, ancak önceki 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa, bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor.  

MEMUR VE EMEKLİLER YÜZDE 4 ZAM YAPILACAK

2017 Ağustos’unda yeni imzalanan toplu sözleşmeye göre memurlar ve emeklileri, 2018 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 4 zam alacaklar. Yine toplu sözleşmeye göre, 2017’nin Temmuz-Aralık döneminde, 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü geçmesi halinde, aşan tutar kadar fark, maaşlara yansıtılacak.

Son Güncelleme: 03.01.2018 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.