Milyonlarca anne ve ev hanımına emeklilik yolu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, çalışmayan anneler ve ev hanımlarına emeklilik yolunun açılabileceğini belirtti. Nacar, bununla ilgili bir dava açtıklarını ve kazandıklarını söyleyerek, “Yargıtay tarafından karar onaylanırsa Türkiye'deki annelerde çalışmadan kaldığı ikametgah sürelerine göre borçlanma yapabilecekler” dedi.

29 Ağustos 2017 Salı 10:08
Milyonlarca anne ve ev hanımına emeklilik yolu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, sosyal güvenlik konusunu üzerine önemli başlıklara değindi. Nacar, çalışmayan anneler ve ev hanımlarına emeklilik yolunun açılabileceğinden, mahkumların da emekli olabileceğine kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

Çalışmayana da sağlık yardımı

Erhan Nacar, GSS ödemeyen vatandaşın da hastanelerde rahat bir şekilde acil serviste hizmet gördüğünü belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumu, bir vatandaşın sigorta numarası olması halinde son 4 ayında 120 gün çalıştıysa ona sağlık imkanları açıyor. Aynı zamanda hiçbir çalışması olmayan vatandaşlar isterlerse gelir tespitine gidip 53 lira ödeyerek Genel Sağlık Sigortasından (GSS) yararlanabilirler. Ama bir de ne çalışan kesim, ne de gelir tespitine gitmemiş GSS ödemeyen vatandaş hastane kapısına gittiğinde SGK onu geri göndermiyor. Çalışmayan, sigortalı olmayan, GSS ödemeyen vatandaş da artık hastanelerde rahat bir şekilde acil servisten girip bakılabiliyorlar” dedi.

“Bir an önce sigorta numaranızı alın”

2017 yılında sigorta numarası bulunmayanların sigorta numarası edinmeleri gerektiğini vurgulayan Nacar, “Artık SGK 65 yaşa gidiyor. Vatandaşımıza şunu söylüyoruz; “Bir an önce sigorta numaranızı alın”, sosyal güvenlik numarasını ne kadar önce alırsanız, o kadar erken emekli olursunuz. Çünkü SGK emeklilik tahsis talebi formunu yaptığınız da sizin ilk sigortalı olduğunuz tarihi baz alıyor. O yüzden 2017 çok önemli, 2017’de sigorta numarası olmayan kesinlikle sigorta numarasını alsın” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.