Afrin şehidine haciz şoku!

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009’da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Alacaklısı tahsilat için harekete geçti.

Haberlinki
Haberlinki
12 Şubat 2018 Pazartesi 13:08
Afrin şehidine haciz şoku!

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009’da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 22 Ocak'ta ulaşan kara haber tüm Türkiye'yi yasa boğduktan 1 gün sonra vicdanları yaralayan bir olay yaşandı… Şehit Özalkan'ın daha önce yaptığı kazadan dolayı tazminat borcu vardı. Karşı tarafın avukatı, Musa Özalkan'ın arabasına ve emekli ikramiyesine 23 Ocak'ta haciz kararı aldırdı. "Yazıklar olsun" dedirtten olayın süreci ise şöyle gelişti:

5 aylık kız babası, şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan (30), 2009'da trafik kazası geçirdi. Serkan ve Züleyha Saçan isimli karı-kocanın arabasına çarptı. Kaskosu yoktu, karşı tarafın arabasının tamiratını cebinden yaptırdı.

ÖNCE MAAŞA HACİZ GELDİ

Kaza yargıya taşındı, toplamda Musa Özalkan'a 109 bin lira tazminat çıkarıldı. "50 bin lira olsa, kredi çeker, borç bulurum, öderim. Bu parayı ödeyemem" deyince maaşına da 2016 yılında haciz konuldu. Maaşa haciz konunca da kredi çekme ihtimali ortadan kalktı. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Karşı tarafa 18 bin 838 lira ödeme yaptı.

Karşı tarafın avukatı Emine Gün, 22 Ocak'ta Musa'nın şehit olduğunu öğrendikten bir gün sonra harekete geçti. 23 Ocak saat 14.51'de Yozgat Yerköy İcra Dairesi'ne müracaat etti. Şehidin hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını şöyle talep etti:

“Esas numarasını bildirmiş olduğum dosya borçlunun sistem üzerinden emekli ikramiyesi alacağına ve araç sorgusunun yapılarak çıkacak olan araç üzerine haciz şerhi konulmasını talep ederim. 23.01.2018. Av Emine Gün.”

Afrin harekatının ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan memleketi Ankara'da uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılmıştı.

SAVCI AĞABEYİ ŞOKE OLDU

Yerköy İcra Dairesi, esas borç tutarı olan 89 bin 327 lira karşılığında emekli ikramiyesine üzerine haciz kararı aldı. Yine Musa Özalkan'ın adını kayıtlı çıkan araca da haciz şerhi düşüldü. Haciz talebi ve alınan kararların üzerinde tarih ve saatler var. 23 Ocak 2018 ve saat 14.52. Musa şehit düşerken cep telefonunun ekranı da kırıldı. Yerköy'de alınan haciz kararı 1 dakika sonra 14.53'te şehidin cep telefonuna düştü…

Musa Özalkan'ın şehit düştüğü saldırıda kırılan telefonu ailesine verildi. O telefonunun ekranına ebediyete uğurladığı gün bu haciz mesajı düştü…

Şehidin ağabeyi Necip Özalkan, savcı ve HSK'da müfettiş olarak görev yapıyor. Cep telefonunda haciz SMS'ini görünce şok oldu. Ağabey ve arkadaşları çare aradılar. Kendi aralarında 55 bin lira para topladılar. 8 Şubat günü Serkan-Züleyha çifti ile buluşup parayı verdiler. Karşılığından da yazılı evrak imzaladılar ve dosya nedeniyle Musa Özalkan'ın arabası ve emekli ikramiyesi üzerine konulan haczin kaldırılmasına onay verdiler. Aile, Musa'nın maaşından kesilen 18 bin liranın da kendilerine verilmediğini, avukatta olduğunu bildirdi.

"TÜRKMEN BALALAR" İÇİN ANAOKULU YAPTIRILMASINI VASİYET ETMİŞTİ

Özalkan'ın şehit olduğunda yürekleri param parça eden "vasiyeti" ortaya çıkmıştı… Göreve gitmeden önce arkadaşlarına "Şehit olursam Türkmen balalar için anaokulu-kreş yaptırılsın" demişti… Şehidin sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şu şekilde:

“Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun.”

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
şehitAfrinHaber LinkiHaciz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.