Arapça tabelalar için önemli adım!

Türkiye'de en fazla Suriyeli'ye ev sahipliği yapan kentlerden Şanlıurfa'da, sığınmacıların açtığı iş yerlerindeki Arapça tabela ve yazılarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması zorunluluğu getirildi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 12:50
Arapça tabelalar için önemli adım!

Türkiye'de en fazla Suriyeli'nin bulunduğu kentlerden Şanlıurfa'da, sığınmacıların açtığı iş yerlerindeki Arapça tabela ve yazılarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması zorunlu olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent estetiğinin korunması ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için başlatılan uygulamalar kapsamında, farklı dilde yazılmış tabela, ilan ve tanıtıma yönelik levhalara ilişkin yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, Türkiye'de en fazla Suriyeli misafirin yaşadığı kentlerin başında yer alan şehirdeki yabancı dilde afiş ve reklam tabelası kullanan iş yerlerine yönelik de çalışma başlatıldı.

Türkçe anlaşılırlığın da kolaylaştırılması amacıyla başlatılan çalışmada, tabelalarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması, yazı karakterleri ve boyutunun da aynı olması kararlaştırıldı.

Belirlenen standartlar doğrultusunda iş yeri ve işletme sahiplerine gerekli uyarılarda bulunularak kurallara uymaları istendi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, yaptığı kontrollerde 140 iş yerinin tabela standartlarına uyum sağladığını belirledi. 

Kaynak: Hürriyet

Son Güncelleme: 24.01.2018 12:54
Anahtar Kelimeler:
Haber LinkiArapça Tabela
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.