Biri bunları gözetliyor

Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Samsun’daki yaban hayatı gözetlemek için çeşitli yerlere fotokapanları kurduklarını söyledi.

11 Ocak 2018 Perşembe 11:33
Biri bunları gözetliyor

Haber Linki – İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Samsun’un farklı bölgelerinde kurulan 29 adet fotokapanı ile yaban hayatı gözetlemeye aldıklarını söyledi. Kılınçer, “Yapılan çalışmalar sonucunda kızıl geyik, karaca, tilki, yaban kedisi, kurt, çakal, domuz gibi hayvanlar doğal yaşam alanlarında görüntülendi” dedi.

Fotokapanlarınca görüntülenen vahşi hayvanların yaşam sırlarını kayıt altına aldıklarını belirten Kılınçer, “Orman Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünce yaban hayvanları ile ilgili tür tespiti ve popülasyon dinamiklerinin izlenmesi amacıyla Amasya, Çorum, Ordu, Samsun ve Tokat illerinde ilk etapta Yaban Hayvanı Geliştirme Sahaları ile belirli avlaklara 84 adet fotokapan kuruldu. Samsun’da kurulan 29 fotokapana, kızıl geyik, karaca, kurt, yaban kedisi, çakal, yaban domuzu gibi hayvanlara ait görüntüler yansıdı. Fotokapanlara, bataklıkta yeşil otların arasında gezen karaca, yavrusuyla birlikte yiyecek arayan yaban domuzu, geviş getiren geyik, etrafı koklayan kurt, ormanda gezinti yapan yaban kedisi, çakal gibi vahşi hayvanlar takıldı” diye konuştu.

OMÜ ile Yaban Hayatı Rehabilitasyon Projesi kapsamında protokol imzaladıklarını da sözlerine ekleyen Kılıçer, “OMÜ ile protokol imzaladık. OMÜ kampus alanı içerisinde yapılacak olan Yaban Hayatı Rehabilitasyon Projesi çalışmaları tamamlanmak üzeredir. 2018 yılı içerisinde yapım işine başlanacaktır. Bölgede yaralı olan hayvanlar burada tedavi edilip, tekrar doğaya salınacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.01.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.