Çikolata devinin sahibine yakalama kararı!

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin TL yatırdıkları iddia edilen İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği’nin yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir bilgiye ulaşıldı. Hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgiye göre soruşturma kapsamında Elvan Gıda’nın sahibi Hidayet Kadiroğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Konu ile ilgili Elvan Gıda'dan yapılan açıklamada ise yakalama kararından haberlerinin olmadığı kaydedildi. Açıklamada "Pazartesi günü itibariyle bildiklerimizi savcılıkla paylaşacağız" denildi. Kadiroğlu'nun sahibi olduğu Elvan Gıda, dünyanın en büyük 100 şekerleme firması listesine girmişti.

Haberlinki
Haberlinki
17 Şubat 2018 Cumartesi 16:36
Çikolata devinin sahibine yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen hafta iş dünyasının yakından tanıdığı bazı isimler göz altına alınmıştı.

İddiaya göre, savcılık talimatı ile hareket eden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Malmuller İhracat Birliği’nin FETÖ Lideri Gülen’in Bank Asya’ya para yatırılması talimatının ardından 27 Ocak 2014’te 3 milyon 600 bin lira, 17 Haziran 2014’te ise 3 milyon 800 bin lirayı bankaya yatırdığını tespit etti.

BAŞKAN VE YARDIMCILARI...

Yürütülen soruşturma kapsamında Birlik Başkanı Zekeriya Mete’nin yanı sıra başkan yardımcıları başkan yardımcıları Sübet Çiçek ve Kazım Taycı da gözaltına alınmıştı.  Hakkında gözaltı kararı bulunan bir isme ise ulaşılamamıştı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Edinilen bilgilere göre savcılık Elvan Gıda’nın sahibi Hidayet Kadiroğlu için 12 Şubat’ta Kadiroğlu hakkında yakalama kararı çıkardı. Öte yandan edinilen bilgilere göre anılan soruşturma 2016 yılına ait. Yürütülen soruşturma ise 2016/148136 numarasını taşıyor. 

YARIM ASRI DEVİRDİ

Temeli 1952 yılında atılan Elvan Gıda, şekerleme, çikolata, gofret gibi ürünlerde önemli bir üretici konumunda. Şirketin ürünleri yurtiçi yanı sıra, dünyanın bir çok ülkesine de ihraç ediliyor. Elvan Gıda, dünyanın en büyük 100 şekerleme firması listesine de girmişti.

BİLDİKLERİMİZİ SAVCILIĞA AKTARACAĞIZ

Konu ile ilgili şirketten yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Yakalama kararından haberdar değiliz, bize böyle bir tebligat yapılmadı. Tebligat yapılsa ve davet edilseydi bütün bildiklerini savcılığa anlatırdı.

Öncesinde farklı tarihlerde savcılığa müracaat ederek var ise hakkında bir işlem, beyan vermeye hazır olduğunu bildirdi. Ancak herhangi bir geri dönüş veya çağrı olmadı.

Basından öğrendiğimiz kadarıyla bir dönem başkan yardımcısı olarak görev aldığı Hububat Birliği ile ilgili yürütülen tahkikatta gözaltı kararı olduğu yönünde bir değerlendirme var. Biz bunu teyit edeceğiz ve pazartesi günü itibariyle bildiklerimizi savcılıkla paylaşacağız"

Kaynak:Hürriyet

Anahtar Kelimeler:
FETÖHaber LinkiElvan Gıda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.