Dikkatli kullanın, oylar heba olmasın

24 Haziran’daki çifte seçimde, Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partiler ittifak şeklinde sandıkta yarışacak. İki ittifak ve sekiz partinin girdiği seçimlerde nasıl oy kullanılacağı ve oyların hangi durumda geçerli sayılacağı da son derece önemli. En güvenilir yol ise desteklediğiniz partiye mührü basmak.

Haberlinki
Haberlinki
20 Haziran 2018 Çarşamba 09:07
Dikkatli kullanın, oylar heba olmasın

YÜKSEK Seçim Kurulu, (YSK) milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarında ‘evet’ veya ‘tercih’ mühürlerinin basıldıkları yerlere göre geçerli olup olmayacağını ve olası sonuçlarını gösteren örnek oy pusulası şablonları hazırladı. 



Milletvekili seçimi için pusulada, AK Parti ve MHP’den oluşan ‘Cumhur’ ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nden oluşan ‘Millet’ olmak üzere ittifak alanı, HDP, Vatan Partisi ve HÜDA PAR olmak üzere üç parti bulunuyor. İttifak alanı içinde sadece ittifakın adının üstüne, ittifak içinde bir partiye, ittifak içinde iki ya da üç partiye mühür basıldığında tüm bu oylar geçerli sayılacak.

Ancak, basıldığı alana göre oy ittifakın ya da partilerin hesabına yazılacak.

NOT: YSK’nın 18 farklı duruma göre hazırladığı örnek oy pusulası şablonlarının tamamına http://www.ysk.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Son Güncelleme: 20.06.2018 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.