Karadeniz'de üslenmeye çalışan terör örgütüne karşı vatandaşa çağrı

Karadeniz'de muhtarlar, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi yapmaması için vatandaşlara çağrıda bulundu. 

28 Aralık 2017 Perşembe 09:52
Karadeniz'de üslenmeye çalışan terör örgütüne karşı vatandaşa çağrı

Karadeniz'de üslenmeye çalışan terör örgütü mensuplarına karşı her defasında bölge halkının desteğiyle ve güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla engel olunduğunu belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Tokat ve Ordu kırsalında teröristlerin kış üslenmesini önlemek adına çalışmaların sürdürüldüğünü hatırlattı.

Devletin terörün kökünü kazımak için kararlı bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Akdeniz, vatandaşların da bu çalışmaya destek verdiğini ifade etti. Özellikle terör örgütünün bahar aylarına hazırlık için kış mevsiminde arazide üslenmeye çalıştığını, bunun için öncelikle boş olan yayla evlerini kullanmaya çalıştığını vurgulayan Akdeniz, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde onlarca yaya ve yüzlerce oba var. Bu alanlarda vatandaşlarımız evlerinde yiyecek bırakmamalıdır. Teröristler boş yayla evlerinden çaldıkları erzak ve yaşam malzemeleriyle kış üslenmesi yaparak ayakta durmaya çalışıyorlar. Hiçbir vatandaşımız buna izin vermemeli, yayla evlerinde en sıkı tedbiri almalıdır. Mahalle ve köy muhtarlarımızın da vatandaşlarla ortak bir çalışmaya girerek bu konuda Karadeniz insanının kararlılığını göstermeliyiz” dedi.

Bu arada Giresun kırsalında devam eden arazi arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat bulunmuştu. Bölgede sıkışan terörist grubun, Giresun üzerinden Ordu kırsalına geçmesi ihtimaline karşı Ordu’nun Mesudiye ilçesinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.