Kargo şirketlerine şok!

Rekabet Kurulu tarafından, posta-kargo taşımacılığı hizmetleri pazarında faaliyet gösteren 9 teşebbüs hakkında "müşteri paylaşımı" yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Haberlinki
Haberlinki
13 Mart 2018 Salı 12:50
Kargo şirketlerine şok!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Ünsped  Paket Servisi San. ve Tic. AŞ (UPS) ile UPS'den uluslararası taşımacılık hizmeti  alarak yeniden satış yapan posta/paket/kargo taşımacısı teşebbüsler arasında  müşteri paylaşımı yoluyla ilgili kanun maddesinin ihlal edilip edilmediğine  yönelik resen yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere  eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak 9 teşebbüs hakkında soruşturma  başlatma kararı aldı.

Haklarında soruşturma açılan teşebbüsler şunlar:

Air Ekspres Dağıtım Taşımacılık Lojistik Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti,  Aras Kargo Yurtiçi Yurtdışı Taşımacılık AŞ, Asilkar Lojistik Dağ. Hiz. İç ve Dış  Tic. Ltd. Şti, MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık AŞ, Paket Taşımacılık  Sistemleri ve Turizm Bilgisayar Ticaret AŞ, Solmaz Nakliyat ve Ticaret AŞ, STF  Kargo Nakliyat Ticaret Ltd. Şti, TNT International Express Taşımacılık Ticaret  Ltd. Şti, Ünsped Paket Servisi San. ve Tic. AŞ.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.