Kuşadası'nda facia: 9 kişi öldü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde içinde 13 kişinin olduğu düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 7'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

Haberlinki
Haberlinki
09 Ağustos 2018 Perşembe 10:00
Kuşadası'nda facia: 9 kişi öldü

Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu yönündeki ihbar üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları bölgeye hareket etti. 
Bölgeye yakın kıyıya da çok sayıda ambulans sevk edildi. 

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, gece 03.25'te alınan ihbar üzerine bir helikopter, bir uçak, iki sahil güvenlik botu ve bir dalış timi bölgeye görevlendirildi. 

Kuşadası'nda facia: 9 kişi öldüAydın'ın Kuşadası ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 4 kişi kurtarıldı.

Arama kurtarma faaliyetleri sonucu 9 kişinin cesedine ulaşıldı, olayda 4 kişi de kurtarıldı. Kurtarılanların ilk ifadelerine göre kayıp göçmen bulunmadığı kaydedildi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, teknenin battığı bölgede dalış timi görevlendirildiği bildirildi. 

Öte yandan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, AA muhabirine, ölenlerden 7'sinin çocuk, 2'sinin de kadın olduğu bilgisini paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.