Öğrencilerin sıra arkadaşı ‘Duman’ isimli kedi

ÖĞRENCİLERİN ‘DUMAN’ İSMİNİ VERDİĞİ KEDİ; OKULDA BARINIP, DERSLERE GİRİYOR. EN ÇOK TÜRKÇE DERSİNE KATILDIĞI BELİRTİLEN DUMAN, OKULUN DEĞERLER AĞACI TABLOSUNDA DA ‘OKULUN EN TEMİZ ÖĞRENCİSİ’ OLARAK YER ALIYOR.

04 Ekim 2023 Çarşamba 13:56
Öğrencilerin sıra arkadaşı ‘Duman’ isimli kedi

SAMSUN (İHA) – Öğrencilerin ‘Duman’ ismini verdiği kedi, okulda barınıp derslere giriyor. En çok Türkçe dersine katıldığı belirtilen Duman, okulun ’Değerler Ağacı’ tablosunda ise ‘Okulun en temiz öğrencisi’ olarak yer alıyor.

“4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” tüm dünyada kutlanıyor. ’Duman’ isminin verildiği sokak kedisi de 2 yıldır Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Kılıçarslan Ortaokulu’nda öğrencilerle birlikte derse giriyor. En çok Türkçe derslerinde öğrencilerin yanında olduğu belirtilen Duman, müdür odasına ise Okul Müdürü Erkan Gün okuldan ayrılınca giriyor. Okulun maskotu haline gelen Duman, öğrencilere sorumluluk ve hayvan sevgisi konusunda katkı sağlarken, öğrencilerin okula gelme isteğinin artmasına da vesile oluyor.

“Ne zaman okuldan ayrılsam Duman müdür koltuğuma yerleşiyor”

Öğrencilere kattığı duyguların yanı sıra Duman’ın çok hisli ve akıllı bir kedi olduğuna değinen Okul Müdürü Erkan Gün, “Duman adlı kedimiz okulumuzun maskotu oldu. Çocuklar kediyi oldukça sevdi. Okulda böyle bir hayvanın bulunmasını bizler de destekliyoruz. Çocuklardaki hayvan sevgisini arttıran Duman, okulumuzun ‘Değerler Ağacı’ndaki yerini aldı. Birçok konuda her ay ayın en değerli öğrencilerini seçiyoruz. ‘Temizlik’ değerinde Duman’a oy verip, seçtiler. Bu ayın başından beri Duman, okulun en temiz öğrencisi olarak Değerler Ağacı’nda yer alıyor. Öğrenciler, Duman ile hayvan sevgisini almanın yanı sıra bakım ve sorumluluk açısından bilinçleniyor. İlkadım Belediyesi veterinerleri de kedimizin sağlığı konusunda bize destek veriyorlar. Duman, yaşadığı sürece okulumuza değer katmaya devam edecek. Duman çok hisli bir kedi. Benim okul müdürü olduğumu anlamış olacak ki ben varken müdür odasına girmiyor. Ne zaman dış kapıdan çıksam, odamdaki koltuğa girip orada yatıyor. Bunu neden yaptığı ile ilgili fikrimiz yok ama arkadaşlara şaka olarak, ‘koltuğumda gözü var’ diyorum. Bunlar güzel duygular. Kedi sayesinde öğrencilerimizin merhamet duygusunun geliştiğini de görüyoruz. Akademik başarıların yanı sıra insani değerlerin de çocukların için önemli olduğuna inanıyoruz. Kedimiz öğrencileri daha çok benimsiyor. Öğretmenin sınıftan çıkaramadığı kediyi, öğrenciler kolayca sınıftan çıkarıyor. Ayıca kedinin çocukların devamsızlık yapmamasında da katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Bizleri hiç rahatsız etmeden ders dinliyor”

Kedinin ders esnasında kendilerini hiç rahatsız etmediğini ifade eden 6. sınıf öğrencisi Beren Karadeniz, “2 yıldır Kılıçarslan Ortaokulu’nda okuyorum. Duman da 2 yıldır bizimle bazı derslere geliyor. Bizleri hiç rahatsız etmeden dersleri dinliyor. Kendisi çok tatlı ve uslu bir kedi. Duman genelde okul içinde geziyor bazen spor odasında yatıyor. Duman en çok Türkçe derslerine giriyor. Bazen de dersin ortasına kendisi kapıyı açarak derse giriyor. Diğer okullarda böyle bir hayvan yok. Kendimi bu açıdan şanslı hissediyorum” diye konuştu.

“Tüm okullarda Duman gibi hayvanlar olmalı”

Tüm okullarda hayvan barındırılması gerektiğini vurgulayan diğer öğrenciler ise “Bizce diğer tüm okullarda bir hayvan olmalı. Çünkü hayvanların daha fazla değer görüp sevilmesi gerekiyor. Bizim okulumuzun kedisi kendi kendine istediği kapıyı açıp istediği sınıfta ders dinliyor. Biz en çok onu Türkçe dersinde görüyoruz. Onunla birlikte ders işlediğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Duman ile birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Bazen sıra altında bazen de sıra üstünde duruyor. Her şekilde kendisi ile birlikte ders görmekten zevk duyuyoruz” ifadelerini kullandılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.