Samsun Kızılay'dan kan bağışı için çağrı

Samsun Kızılay'dan yaz mevsiminde azalan kan bağışı için çağrı!

Haberlinki
Haberlinki
16 Ağustos 2018 Perşembe 17:15
Samsun Kızılay'dan kan bağışı için çağrı

TÜRK Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, hava sıcaklıklarındaki artış nedeniyle kan bağışında azalma yaşandığını belirterek, 'Önümüzde Kurban Bayramı nedeniyle bir uzun tatil dönemi olacak. Eğer bağışlar bu şekilde azalırsa biz o dönemde ihtiyacı karşılamakta güçlük çekebiliriz dedi.

Dr. Muhsin Yıldırım, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kan bağış oranlarında azalma yaşandığını söyleyerek vatandaşları bağışta bulunmaya davet etti. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldığını ve uzun bir tatil dönemine girileceğini hatırlatan Yıldırım, İçerisinde bulunduğumuz dönem, yaz mevsiminde hava sıcaklarının artması nedeniyle kan bağışında bir azalma yaşadık. Biz sağlık kuruluşlarındaki hastaların kan ihtiyacını gönüllü ve düzenli kan bağışçılarımızın yapmış oldukları bağışlar sayesinde karşılıyoruz. Kan bağışlarında yaşanan bu azalma, özellikle önümüzde Kurban Bayramı nedeniyle bir uzun tatil dönemi olacak. Eğer bağışlar bu şekilde azalırsa, biz o dönemde ihtiyacı karşılamakta güçlük çekebiliriz. Bu sebeple 18-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.