Vali Kaymak, Vezirsuyu Çocuk Şenliği'nde seslendi

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bizim tek amacımız çocuklarımızın vatana, millete faydalı ve hayırlı bir evlat olmalarıdır” dedi.

Haberlinki
Haberlinki
26 Nisan 2019 Cuma 10:15
Vali Kaymak, Vezirsuyu Çocuk Şenliği'nde seslendi

Vali Kaymak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Samsun Maarif Hareketi ve Vezirköprü'de Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (VEKAP) kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulları Değişim Projesi” (KODEP) çerçevesinde 47 mahalle okulundan bin 372 öğrencinin katılımıyla 100. yıl Vezirsuyu Çocuk Şenliği'ne katıldı. 


Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda düzenlenen şenlikte konuşan Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği Başkanı Erkan Ulaş, proje ile okullarda yeni bir sinerji ortaya çıkararak öğrencilerin başarılarına olumlu katkıda bulunabilmek adına çalıştıklarını ve VEKAP bülten ile amaçladıkları bu sinerjiyi tüm okullar ile birlikte yakaladıklarını söyledi. 


Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan ise, “Bizim ilçemizde 146 kurumumuz var. Bu 146 kurumumuzun 47'si birleştirilmiş sınıflı okullardır. Bizim ilkokullarda öğrenci sayımız 6 bin 157’dir. Bunun bin 372'si birleştirilmiş sınıflı okullarımızda eğitimlerini almaktadır. Bizim iki sloganımız vardır: Birincisi tek taştan duvar olmaz. İkincisi ise başarı mesai saatlerine sığmaz. Bu iki slogan etrafında tüm öğretmen, idareci, öğrenci ve velilerimizi birleştirmeye onların motivasyonlarını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. 


İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bu faaliyeti biraz daha fiziki bir ortam olarak nitelik ve kalite olarak uzaklarında zannettikleri ama hep yakınlarında hissettikleri çocuklarla dünyanın tek ve ilk çocuk bayramını beraber kutlamanın sevinci ve kıvancı içerisinde olduklarını belirterek, çocukların aynı zamanda burada eğlendiği gibi öğrenme fırsatını da elde ettiğini aktardı. 

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.