YPG'den itiraf geldi: Ruslar bize ihanet etti

İngiliz medyasına konuşan sözde komutan Sipan Hemo "Rusya, Türkiye'nin Afrin'e girmesine izin vererek, Rojava Kürtlerine ihanet etti" dedi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 12:44
YPG'den itiraf geldi: Ruslar bize ihanet etti

Londra merkezli Şark el Awsat gazetesine konuşan PYD-PKK'nın sözde komutanı Sipan Hemo, "Rusya, Türkiye'nin Afrin'e girmesine izin vererek, Rojava Kürtlerine ihanet etti" dedi.

"RUSLAR İZİN VERMİYOR"

Hemo, "Şam hükümeti ile görüşmelerde Rusya'nın aracılığına ihtiyacımız yok. Direkt iletişimimiz var. Şam hükümeti bize her türlü destek sözü verdi ancak Rusların buna izin vermediğini söylüyorlar" diye konuştu.

MOSKOVA'YA GİTMİŞ

3 gün önce Moskova'yı ziyaret ettiğini dile getiren sözde komutan, şunları söyledi:

"Rusya Genelkurmay Başkanı ve Rus istihbarat yetkilileriyle görüştüm. Genelkurmay Başkanı, 'Türkiye, sınır güvenliğini savunma hakkına sahiptir' dedi. Rusya Genelkurmay Başkanı ayrıca askerlerinin Afrin'den çekilmesi konusunda bilgilendirildiklerini de söyledi."

Anahtar Kelimeler:
Haber LinkiAfrin Harekatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.