Büyük operasyon! 170 gözaltı kararı var

FETÖ'ye yönelik İstanbul merkezli operasyonda, 144'ü muvazzaf asker asker olmak üzere 170 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, polis sabah 04.00’de harekete geçti. Mahrem imamlarla irtibata geçtikleri belirlenen TSK mensuplarının İstanbul Üsküdar'daki bir ankesörlü telefonu kullandıkları iddia edildi.

Haberlinki
Haberlinki
20 Şubat 2018 Salı 09:25
Büyük operasyon! 170 gözaltı kararı var

İstanbul merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, aralarında muvazzaf, emekli ve ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 170 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma sürüyor. 

38 İLDE OPERASYON

Soruşturma kapsamında, örgüte mensup olduğu, ankesörlü ve sabit telefon hatları üzerinden "mahrem imamlarla" iletişime geçtiği iddia edilen 170 kişiye yönelik gözaltı, arama ve el koyma kararı alındı. Bunun üzerine çalışma başlatan emniyet güçleri, İstanbul merkezli 38 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında muvazzaf, emekli ve ihraç edilen askerlerin de bulunduğu şüphelilerden 22'si yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Hürriyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.