Cezaevleri alarm veriyor..Türkiye'de Cezaevlerinin Durumu

Tutuklu Hükümlü Platformu’ndan yeni özgürlüğüne kavuşan Çetin K. Türkiye’de cezaevlerinde yaşanan kapasite sorununu ve cezaevlerinde çok kötü şartlarda bulununduğunu söyleyerek yetkililere seslendi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 11:18
Cezaevleri alarm veriyor..Türkiye'de Cezaevlerinin Durumu

 2017 bütçe programına göre, Türkiye'de Eylül 2016 itibarıyla 370 cezaevi var. Bu cezaevlerinin kapasitesi 187 bin 351 kişi. Ancak cezaevlerinde bulunan kişi sayısı çok daha fazla.İddiaya göre cezaevi kapasitesini zorlayanların yaklaşık olarak üçte birini hüküm giymemiş tutuklular oluşturmakta. Resmi rakamlara göre 1 ekim 2016 tarihi itibariyle ise cezaevlerinde 130 bin 694 hükümlüye karşılık, 63 bin 74 tutuklu bulunuyordu. Kapasitesinin çok üzerine çıkan cezaevlerinde yatacak yer kalmayınca, mahkûmlar ikinci bir cezaya çarptırılmış hatta hiç hüküm giymeyenler ise suçsuz olabilme ihtimali olduğu halde yersizlik nedeniyle bir ceza almadan ceza verilmiş oluyor.

Cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların en büyük çilesi yersizlik olduğunu belirten cezaevinden yeni çıkan Çetin K.; “Hem mahkum yakını hem de bir hükümlü olarak cezaevlerindeki koşulları çok iyi biliyorum. Cezaevinde bulunanlar adeta ikinci bir cezaya çarptırılıyor. Koğuşlarda yatacak yer olmadığı için vardiyalı olarak yatabiliyoruz. Bir an önce bunun düzeltilmesini insanlara işkence yapılmasına son verilmesini istiyoruz. Artık aftan vaz geçtik yasa istiyoruz. Hükümlü yakını olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan ve Adalet Bakanımızdan yasa bekliyoruz.”dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.