Kılıçdaroğlu ve İnce genel başkanlık için yarışacak

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı başladı. Teması "Adalet ve Cesaret " olarak belirlenen kurultayda genel başkanlık için Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Haberlinki
Haberlinki
03 Şubat 2018 Cumartesi 14:29
Kılıçdaroğlu ve İnce genel başkanlık için yarışacak

CHP'de 36. Olağan Kurultayında genel başkan adayları belli oldu. Daha önce adaylıklarını açıklayan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerin yüzde 10'undan imza toplayamadıkları için aday olamadılar. Genel başkanlık yarışı Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yapılacak.

KILIÇDAROĞLU 'HOŞGELDİNİZ' DİYEREK BAŞLADI

CHP'nin Ankara Spor Salonunda iki gün sürecek 36. Olağan Kurultayı,  çalışmalarına başladı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, salonda bulunanlara  "hoşgeldiniz" diyerek sözlerine başladı.

İki değerli yoldaşının aralarında bulunamadığını ifade eden  Kılıçdaroğlu, bunlardan birinin eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olduğunu  anımsattı. Kılıçdaroğlu, tedavisi devam eden Baykal'a şifa diledi. Kılıçdaroğlu,  bütün dualarının Baykal için olduğunu ifade ederek, Baykal'ın kısa sürede  sağlığına kavuşarak CHP'nin içindeki onurlu duruşunu, kimliğini sürdüreceğini  söyledi.

Kılıçdaroğlu, aralarında bulunamayan diğer bir isminin CHP İstanbul  Milletvekili Enis Berberoğlu olduğuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'un,  hak, hukuk ve adaletin olmadığı bir ülkede, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden,  talimat üzerine cezaevinde siyasal esir olarak tutulduğunu savundu. Kılıçdaroğlu,  "Bu nedenle Berberoğlu'na, 36. Kurultayımızdan bütün kurultay üyelerinin ve  katılımcıların, yol arkadaşlarının selamını, sevgi ve dostluğunu gönderiyorum. "  dedi.

Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesinin hiçbir belgeye dayanmadığını  öne süren Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun, MİT tırlarıyla ilgili bilgi, belgeyi Can  Dündar'a verdiği için gözaltına alındığını, hapse mahkum edildiğini, iyi hal  dolayısıyla 25 yıla mahkum edildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, üst mahkeme kararı  bozmasına rağmen Berberoğlu'nun halen içeride olduğunu ifade ederek şöyle  konuştu:

"Hiç kimse şu gerçeği unutmasın. MİT tırlarıyla ilgili tutanağı tutan  hakim, polis, jandarma komutanı FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan hapisteler. Şu  soruyu 80 milyonun önünde yargı camiasına soruyorum; terör örgütlerinin tuttuğu  tutanaktan, terör örgütlerinin bildiği bir sır nasıl oluyor da devlet sırrı  oluyor? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra bunun intikamı için  CHP'ye gözdağı vermek için Berberoğlu'nu hapise atacaksın. Buradan açık ve net  söylüyorum; istediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan  asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda  Atatürk, İsmet İnönü, Bülent  Ecevit, hayatını kaybeden bütün partililer ve Afrin başta olmak üzere aziz  topraklar için şehit düşen tüm kahramanlar, Mustafa Kemal'in Mehmetçikleri için  salonda bulunanları saygı duruşuna davet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın, her  toplantılarının olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi. Açılış konuşması sırasında İstanbul il örgütünce üzerinde  Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunan büyük boy bir pankart açıldı.

ADALET FİLMİ

Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan  İstanbul'a gerçekleştirdiği "adalet yürüyüşünü" konu alan "Adalet" filmi  gösterildi. Filmin sonunda "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

Salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali  Yıldırım'ın, "Ey Kılıçdaroğlu" sözlerinin eşliğinde, "Tutuklu gazetecilere  özgürlük", "Adalet güneş gibi doğacak", "Hukuk bizimle birlikte gelecek", "Yine,  yeniden Cumhuriyet", "Basın özgürlüğünde kara listedeyiz", "Kadın-erkek  eşitliğinde Avrupa sonuncusuyuz", "Avrupa'da iş kazalarında birinci ülkeyiz",  "Tarımda saman ithal eden bir ülkeyiz", "Geçmediğimiz köprülere para ödeyen tek  ülkeyiz",  "Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeyiz" spotlarının yer aldığı  sinevizyon gösterisi sunuldu.

DİVAN BAŞKANLIĞINA BÜYÜKERŞEN SEÇİLDİ

Kılıçdaroğlu, kürsüdeki selamlama konuşmasının ardından Büyükerşen'in  Divan Başkanlığına önerildiğini açıkladı. Daha sonra kurultayın onayına sunulan  Büyükerşen oy birliği ile Divan Başkanı oldu.

Vatan savunmasında şehit düşen askerlere rahmet, yaralılara şifa  dileyen Büyükerşen, tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da geçmiş  olsun dileğinde bulundu.

Kurultayın, CHP'lilere büyük görevler yüklediğini belirten Büyükerşen,  yapılacak çalışmaların ülkenin ve milletin içinde bulunduğu alaca karanlıktan  çıkabilmesi için önem taşıdığını vurguladı. CHP'nin kuruluşundan bu yana  Türkiye'nin tarihindeki yerine işaret eden bir konuşma yapan Büyükerşen,  parlamenter sistemin önemini vurguladı.

Divan Başkanı Büyükerşen, cezaevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili  Enis Berberoğlu tarafından kurultaya gönderilen mesajı okudu. Berberoğlu,  mesajında kurultayın başarılı geçmesi dileğinde bulunurken, kendisine gösterilen  teveccühe de teşekkür etti.

Başkanlık Divanının kurultay boyunca tam bir tarafsızlık içinde  demokratik kurullara uygun, adaletli bir tutum içinde olacağının altını çizen  Büyükerşen, başarı dileğinde bulundu. Daha sonra Başkanlık Divanı oluşturularak, çalışmalara başlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.