Seçim için özel birim

Enerji Bakanlığı önceki gün seçim için toplandı ve özel müdahale birimleriyle seçim günü görev başında olma kararı aldı. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da tüm gün boyu takip edeceği birimler elektrik ve doğalgaz kesintisine karşı anında müdahale edecekler.

Haberlinki
Haberlinki
23 Haziran 2018 Cumartesi 09:30
Seçim için özel birim

24 Haziran’daki çifte seçimlerde elektrik ve doğalgazda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hazırlıklarını yaptı. Enerji Bakanlığı’nda önceki gün yapılan toplantı sonrasında her alanda olası arızalara karşı anında müdahale birimleri kuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, tüm ekipleri gün boyu takip edecek.

KRİZ MERKEZLERİ
Elektrik üretim, iletim, dağıtım ve doğalgaz iletim, petrol iletim ve depolama hizmetlerinde herhangi bir aksaklık oluşmaması, oluşması durumunda da en hızlı şekilde müdahale edilerek ortadan kaldırılmasını temin ve takip etmek üzere TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ, BOTAŞ ve elektrik  dağıtım şirketleri bünyesinde kriz merkezleri oluşturuldu. Ayrıca tüm tedbirlerin takibi ve koordinasyonu için Enerji Bakanlığı bünyesinde, tüm genel müdürlerin yer alacağız bir özel merkez kuruldu.

CANLI TAKİP SİSTEMİ
Takip merkezinin, ilgili kuruluşların merkez ve taşra teşkilatları ile anında canlı bağlantı kurulması için de video konferans sistemi oluşturuldu. Seçim tedbirleri kapsamında, seçim kurullarının bulunduğu lokasyonu besleyen elektrik dağıtım şebekelerinin bakım ve onarımları yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.