Türkiye, İsrail Büyükelçisi'ni ülkesine gönderiyor

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle İsrail'in tutumunun protesto edildiği ve bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı belirtildi.

Haberlinki
Haberlinki
15 Mayıs 2018 Salı 18:03
Türkiye, İsrail Büyükelçisi'ni ülkesine gönderiyor

Dün Gazze'deki katliamın ardından; İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve dün Gazze sınırında 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 770'ten  fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edildi.

Naeh'e, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in istişareler  için Türkiye’ye çağrıldığı iletildi. Dışışleri Bakanlığı, büyükelçiye, "bir süre  ülkesine dönmesinin uygun olacağını" bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Filistin'deki olaylardan sonra  istişareler için çağırdığı Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem Ankara'ya  geldi. 

Ökem'i Ankara'ya getiren uçak, saat 13.05'te Esenboğa Havalimanı'na  indi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dünkü Bakanlar  Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Tel Aviv ve  Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirmişti.

Haaretz gazetesi de Büyükelçi Eitan Naeh'in ülkeden ayrılmasının istendiğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda  ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs’e taşıması bölgede infiale  yol açtı.

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto  etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60  Filistinliyi şehit etti, 2 bin 770'in üzerinde Filistinliyi yaraladı. İsrail'in  Filistinlilere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, şehit  Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı aldı.

Kaynak:Milliyet

Son Güncelleme: 15.05.2018 18:06
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIsrailHaber Linki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.