USTA’DAN ZEYTİNDALI MÜCADELESİ

MHP Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda, CHP ve HDP Milletvekillerinin Afrin eleştirilerini yanıtsız bırakmadı.

08 Şubat 2018 Perşembe 16:05
USTA’DAN ZEYTİNDALI MÜCADELESİ

BARIŞ, AFRİN'E GİDEN TÜRK ASKERİNİN MAZLUMLAR TARAFINDAN ALKIŞLARLA KARŞILANMASIDIR

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun: “Suriye’de ne işimiz var? sorusunu yıllar öncesinde sormuştuk. Bugün burada kalkıp da ölen askerlerimiz için gerçekten, hamaset yapmak bizim canımızı çok yakıyor. Öyle kalkıp da her şeye “terör” “terörist” demekle işin içerisinden çıkılmıyor.” Sözleri üzerine söz alan Usta: “Bugün Afrin'de nasıl bir yapı var? diye baktığımızda karşımıza çıkan şey şu: Türkiye'yi tehdit eden, Türkiye'nin bekasını tehdit eden, Suriye'yi bölmeye çalışan bir terör yapılanması var. "Buraya müdahale edilmesin, buraya dokunulmasın." demek terörü savunmaktır, barışı savunmak değil yani buradaki terör yapısı kalsın, bu bütün dünyaya buradan bir terör ihraç etsin, hem Türkiye'yi tehdit etsin hem oradaki insanların mağdurları katledilsin demektir. Şimdi, bunu nasıl barışla bağdaştırıyorsunuz? Barış nedir biliyor musun? Barış, oraya giden Türk askerinin alkışlanmasıdır.” Dedi.

İKİYÜZLÜLÜKTÜR

Bu harekâtın temel amacı, hedefi, buradaki terör unsurları PKK, PYD'dir. Bu hedefin de ne kadar doğru bir hedef olduğu bugünkü tartışmalardan aslında ortaya çıkıyor yani nereye bastığımız, doğru hedefe odaklandığımızı anlıyoruz buradan diyen Usta: “Kimse kusura bakmasın. Orada Türk ordusu, Hükümet, devletimiz, sivil kayıplar oluşmaması açısından çok hassas davranmaktadır. Uluslararası kuruluşların Irak'ta 2 milyon, 3 milyon sivil ölürken, Suriyeli 10 milyon göçmen ölüme terk edilirken kılını kıpırdatmayan, ülkesine bir insan almayanların şimdi orada sivil olup olmadığı belli olmayan 10 kişi öldü diye dünyayı ayağa kaldırmaları ikiyüzlülüktür; kimse de bu ikiyüzlülükten kendisine bir şeyler çıkarmaya çalışmasın. Eğer biz bu ülkeyi savunuyorsak, bu ülkede hakikaten -"barış, barış barış" diye ağzınızdan düşürmüyorsunuz- barışı sağlıyorsak bu hareketin arkasında olmak lazım ve Mehmetçiğimizin orada başarılı olması için, teröristleri yok etmesi için hep birlikte hareket edip hep birlikte dua etmemiz lazım, bunun bundan başka çıkar yolu yok” ifadelerini kullandı.

“BEN TÜRK MİLLETİNİN BİR MENSUBUYUM." DİYEN HERKESİN BU TAVRI TAKINMASI GEREKİR

Asıl yapmamız gereken şey hep beraber ordumuzun, devletimizin yanında yer almaktır diyen Usta, “Burada yapılan şey bir barış harekâtıdır. Nasıl Kıbrıs'ta yapılan bir barış harekâtıysa bugün yapılan da bir barış harekâtıdır. Orada bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor, öteden beri yapılıyor bu. Bugün Türk milletine düşen, devletimizin, Hükûmetin ve ordumuzun arkasında yer almaktır. Ben, bütün siyasi partilerin, bütün meslek örgütlerinin, bu ülkede yaşayan, "Ben Türk milletinin bir mensubuyum." diyen herkesin bu tavrı takınması gerektiğine inanıyorum” diye de ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.