Zeytin Dalı Harekâtı 22'nci gününde hız kazandı

.Zeytin Dalı Harekatı'nın 22'nci gününde TSK'nın yaptığı açıklamaya göre ilk günden bu yana 1141 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberlinki
Haberlinki
10 Şubat 2018 Cumartesi 10:09
Zeytin Dalı Harekâtı 22'nci gününde hız kazandı

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21’inci gününde 5 köy daha PKK/PYD’li teröristlerden temizlendi. 19 hedef havadan imha edildi, terör hedefleri hem havadan hem karadan yoğun şekilde bombalandı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda hava harekâtının yeniden başlamasıyla operasyon hız kazandı. Afrin’deki terör hedefleri, gece yarısından itibaren havadan ve karadan yoğun şekilde ateş altına alındı. TSK ve ÖSO unsurları Afrin’in batısındaki Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Cukali Favkani ve Orta Çakallı köylerini terörden arındırdı.

19 HEDEF İMHA EDİLDİ

Böylece harekât kapsamında 46 köy ve nokta kurtarılmış oldu. Genelkurmay Başkanlığı da önceki gece hava harekâtıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 19 hedefin imha edildiğini, bölgeden elde edilen bilgilere göre operasyonda bir askerin şehit olduğunu, 34 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 62’ye yükseldi. 

Kaynak:Haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.