Samsun’daki kadınların yaşam süresi erkeklerden 6,2 yaş daha fazla

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK) VERİLERİNE GÖRE SAMSUN DOĞUŞTA BELİRLENEN YAŞAM SÜRESİ ERKEKLERDE 75,5 YAŞ OLURKEN, KADINLARDA İSE BU RAKAM 6,2 YAŞ DAHA FAZLA OLARAK 81,7 OLDU.

26 Nisan 2023 Çarşamba 14:48
Samsun’daki kadınların yaşam süresi erkeklerden 6,2 yaş daha fazla

SAMSUN (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun doğuşta belirlenen yaşam süresi erkeklerde 75,5 yaş olurken, kadınlarda ise bu rakam 6,2 yaş daha fazla olarak 81,7 oldu.

TÜİK, Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi ile ilgili verileri paylaştı. Verilere göre Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi ortalama 78,3 yıl oldu. Verilerde, kadınların erkeklerden ortalama 5,5 yıl daha uzun yaşadığı görüldü. Samsun’da ise bu rakam Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

Verilere göre Samsun’da doğuşta beklenen yaşam süresi kadınlarda 81,7 olurken, erkeklerde ise bu ortalama 6,2 yaş daha düşük olarak 75,5 olarak dikkat çekti. Amasya’da cinsiyete göre doğuşta beklenen yaşam süresi kadınlarda 81,3 yaş, erkeklerde ise 75,7 yaş oldu. Çorum’da doğuşta beklenen yaşam süresi erkeklerde 76,2 yaş olurken, kadınlarda ise 81,6 oldu. Ordu’da yaş ortalaması erkeklerde 77,2 olurken, kadınlarda ise 83 oldu. Sinop’ta erkeklerin ortalama yaşam süresi 75,7 iken kadınlarda ise 81,8 oldu. Tokat’ta ise kadınlarda 80,7 olan doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 75,5 olarak belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.