800 yıllık ahşap cami restore ediliyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 1420 yıllarında Taceddinoğulları Beyliği tarafından yapıldığı belirtilen daha önce sadece cuma namazı için ibadete açıldığı için 'Cuma cami' olarak nitelendirilen ahşap Ordu Köyü Cami, restore ediliyor. Çalışmalar bittiğinde cami turizme kazandırılacak.

21 Kasım 2017 Salı 16:05
800 yıllık ahşap cami restore ediliyor

Samsun'un Çarşamba İlçesi Ordu Mahallesi'nde bulunan Taceddinoğulları Beyliği tarafından 1420 yıllarında yapılan Ordu Köyü Cami, günümüze sadece Cuma günleri ibadete açılıyor. İçerisinde ve dışında Hz. Sülayman'ın mührü olarak bilnen koruma motifleri de bulunuyor. Osmanlı dönemi mimarisinin geleneksel özelliklerinden de izler taşıyan caminin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor. Türk süsleme sanatının geometrik hatları ile süslenen cami bölgeye gelen yerli turistler tarafından da ilgiyle ziyaret ediliyor. Restore çalışmalarının devam ettiği halen ibadet yapılmayan cami çalışmaların ardından turizme kazandırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.