Bafra’da 6 asırlık gelenek: Sele Sepet Top Kandil Şenliği

ŞENLİK YÜRÜYÜŞÜNDE ÇOCUKLAR ELLERİNDEKİ FENERLERLE GECEYİ AYDINLATIRKEN, SÖYLENEN MANİLER İLGİYLE TAKİP EDİLDİ.

25 Mart 2024 Pazartesi 11:51
Bafra’da 6 asırlık gelenek: Sele Sepet Top Kandil Şenliği

Samsun’un Bafra ilçesinde 600 yılı aşkın bir geçmişe sahip "Sele Sepet Top Kandil Şenliği” bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Her yıl ramazan ayının 14’üncü gününü 15’ine bağlayan gece başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaş, organize edilen etkinliklerde hem doyasıya eğlendi hem de asırlık geleneği yaşattı. Sele Sepet Top Kandili Şenlikleri, mehteran takımı eşliğinde Gençlik ve Hükümet Caddesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlik yürüyüşünde çocuklar ellerindeki fenerlerle geceyi aydınlatırken, söylenen maniler ilgiyle takip edildi. Asırlık geleneğin Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci ayağında ise Hacivat-Karagöz oyunu, Aşuk-Maşuk gösterisi ve illüzyon gösterisi gibi birçok eğlenceli etkinlik katılımcılarla buluşturuldu. Şenlikler kapsamında stantlarda pamuk şeker, Osmanlı şerbeti, kandil feneri, balon ve şeker dağıtımı ücretsiz olarak yapıldı.

Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’ne; Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Emin Usta, BBP İlçe Başkanı Aslan Koparan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.