Karadeniz'deki Antik Kazıda Silah Bulundu

Ordu’da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk arkeolojik kazısı olan, geçen yıl 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen 110 santim yüksekliğinde mermerden ve tahtında oturan Ana Tanrıça Kibele Heykeli`nin bulunduğu antik Kurul Kalesi’nde bu yıl kazıların başlamasının ardından yeni buluntular ortaya çıktı.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 13:22
Karadeniz'deki Antik Kazıda Silah Bulundu

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, başkanlığında 25 arkeolog tarafından Ordu`nun Altınordu ilçesinde 6`ncı Mithridates dönemine ait Kurul Kalesi`nde yapılan arkeolojik kazıda çok sayıda mızrak ve ok ucu bulundu.Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, geçen yıl Kibele Heykeli`ni kalenin giriş kapısında bulduklarını, bu yıl da kalenin giriş kapısı ve koridorunda yoğunlaştıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 05.08.2017 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.