Samsun Bafra’da kirkitli kilim kursu

Samsun’un Bafra ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırmak amacıyla kirkitli kilim kursu açıldı. 

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:51
Samsun Bafra’da kirkitli kilim kursu

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan 798 saatlik kilim kursuna 25 kursiyer katılıyor. Bafra İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, “Kirkitli kilim kursumuz kadınlarımızın aile ekonomilerinde katkı sağlamaları ve meslek edinmeleri ve eskilerden kalan bu el sanatının tekrar gün yüzüne çıkarılarak yaşatmak amacıyla açılmıştır" dedi.
Bafra Hacınabi Mahallesi'nde 25 kursiyerle faaliyetini sürdüren kurs öğretmeni Nurcan Dilek Kurt, “Kilim kursumuz için gerekli olan tezgahları dokuma işini bırakan kadınlardan satın aldık. İleride atölye şeklinde çalışmayı hedefliyoruz. Kursumuza kırpıklık kumaş desteğinde bulunan Bafra Umut Derneği’ne teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, “Unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma mesleğini yeniden canlandırmak ve kadınlarımıza meslek edindirmek amacıyla açtığımız bu kurs diğer İŞKUR’lu kurslarımızdan farklı. Bu kurs meslek edindirme kapsamına girdiğinden kursiyerlerimize ödenen harçlık 35 lira. Bütün kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Kilim kursuna kumaş desteği 
Bafra Umut Derneği, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında açılan kirkitli kilim kursuna kırpıklık kumaş desteği verdi. Dernek kursa 8 çuval kırpıklık kumaş desteğinde bulundu.

Son Güncelleme: 06.12.2017 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.