Savaşın çocuğu “Noor” balerin olma hayaline kavuştu

 Irak’ta yaşanan savaş nedeniyle ailesiyle birlikte ülkesini terk eden ve Türkiye’ye mülteci olarak gelip Samsun'a yerleşen 9 yaşındaki Noor Suad Aldarrayl, balerin olma hayaline kavuştu.

08 Kasım 2017 Çarşamba 13:52
Savaşın çocuğu “Noor” balerin olma hayaline kavuştu

Irak’ta yaşadıkları sırada babası ticaretle uğraşan, annesi ise makine mühendisi olan 9 yaşındaki Noor Suad Aldarrayl, savaşın izlerini unutmak için her şeylerini geride bırakıp Türkiye’ye yerleşti. Samsun’da kendilerine yeni bir hayat kuran aile, kızlarını bale ve müziğe olan merakından dolayı çevredekilerin de önerisiyle, Samsun Devlet Opera ve Balesinin seçmelerine girmesini sağladı. Yarışmada jüri üyeleri, yetenekli buldukları Iraklı Noor’u, Pera Sanat Akademisine yönlendirdi. Sanat akademisinde gösterdiği başarılar ile burada hazırlanan sınavları geçen Noor, burs kazanarak çok sevdiği bale eğitimine başladı.

Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle ailesiyle Türkiye’ye geldiğini belirten Noor Suaf Aldarrayl, Samsun’da bale eğitimine başlamanın heyecanını yaşadığını belirterek, tek hayalinin gelecekte iyi bir balerin olmak istediğini söyledi. 
Anne Dalya Suad Aldarrayl ise Irak’taki yaşanan karışıklıklar nedeniyle çocukları için Türkiye’ye geldiğine dikkat çekerek, “Türkiye’yi çok sevdim. Burası çok güzel bir yer. Biz, hatta kızım burada olmaktan çok mutlu. Burada çok sevdiği bale eğitimini alıyor. Dans ediyor. Bu şekilde mutlu oluyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.