Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu Tekkeköy'de

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu Tekkeköy'ün lezzetlerini tanıtmak için Samsun'a gelerek Başkan Hasan Togar ile görüştü.

23 Ocak 2018 Salı 18:13
Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu Tekkeköy'de

Karadeniz bölgesine ve yöreye özgü birçok farklı yemek ve damak tadıyla özellikle yemek kültürü bakımından zengin olan Tekkeköy’ün bölgesel zenginlikleri Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programında tanıtılıyor.
Tekkeköy’ün kültürel bakımdan birçok farklı öğeleri bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy farklı yapısı ile her bölgeden insanları ilçede barındıran bir mozaik olarak Türkiye’nin küçük bir minyatürü olarak nitelendirilebilir. Yıllar öncesinde farklı bölgelerden ve yörelerden gelip ilçemize yerleşen, yerli halkla kaynaşarak burada hayatlarını sürdüren vatandaşlarımız ilçemize de farklı kültür zenginlikleri, örf ve adetler, yemekler çeşitleri, damak tatları, oyunlar, halaylar, horonlar kazandırmışlardır. Bizlerde ilçemizin zenginliklerini her alanda tanıtmak için başlatmış olduğumuz ayrıntılı çalışmalar ile tanıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda programlar, fuarlar, stantlar ile yazılı ve görsel basında farklı alanlarda tanıtım faaliyetleri uyguluyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında Lezzet programı adlı programa sanatçı kimliğiyle ayrı bir anlam katan ve ülkemizin Kültürünün ve tarihinin zenginliklerinin ortaya çıkartılmasında bir fahri kültür elçiliğini de yapan Kıymetli dostum arkadaşım Turgay Başyayla'yı ilçemizdeki çekimleri öncesi belediyemizde ağırladık. İlçemizin ve bölgemizin yemek kültürünün tanıtılması konusunda katkı sağlayan Turgay Başyayla ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 23.01.2018 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.