Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı

BU YIL 13.’SÜ DÜZENLENEN ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ, ATATÜRK’ÜN KURUTULUŞ SAVAŞI’NI BAŞLATTIĞI SAMSUN’DAKİ TÜTÜN İSKELESİ’NDEN BAŞLADI.

23 Mayıs 2023 Salı 11:30
Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü, Atatürk’ün Kurutuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’daki Tütün İskelesi’nden başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, Samsun’daki programlar 1 haftadır devam ediyor. Bu yıl 13.’sü düzenlenen yürüyüş etkinliği Tütün İskelesi’nde düzenlenen program ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin konuşmasıyla devam etti.

Yürüyüşe katılan dağcılara ve vatandaşlara teşekkür eden Feyzullah Dereci, “Geleneksel hale gelen yürüyüşümüzün bu yıl 13.’sünü düzenliyoruz. Bu yürüyüşte bizleri yalnız bırakmayan dağcılarımıza ve sporcularımıza şükranlarımı sunuyorum. Samsun-Kavak-Havza hattındaki yürüyüşünüzde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’da karaya ayak bastığı Tütün İskelesi’nde başlayan ve 2 gün sürecek yürüyüş, Havza’da Atatürk’ün konukladığı evde son bulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.