Samsun’da Ekin Uzunlar konseri

ÜNLÜ SANATÇI EKİN UZUNLAR KURTULUŞ YOLU BİSİKLET TURU ETKİNLİĞİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KONSERDE SAMSUNLULARA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU YAŞATTI.

30 Ağustos 2023 Çarşamba 05:56
Samsun’da Ekin Uzunlar konseri

SAMSUN (İHA) – Ünlü sanatçı Ekin Uzunlar Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen konserde Samsunlulara 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşattı.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinlikleri 29 Ağustos gecesi yapılan konserle başladı. Ünlü sanatçı Ekin Uzunlar’ın sahneye çıktığı konser, Samsunlulara unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı yaşattı. Konser öncesi Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliğine katılacak bisikletliler sahnede tanıtıldı. Ekin Uzunlar da sahnedeki ilk şarkısının ardından bisiklete bindi.

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi önünde yer alan Kurtuluş Yolu’nda yapılan konser büyük ilgi gördü. Samsunlular sanatçının sevilen şarkılarıyla eğlenmenin yanı sıra, 10. Yıl Marşı ve havai fişek gösterileriyle de 30 Ağustos coşkusunu doyasıya yaşadı. Ekin Uzunlar İstiklal Marşı’na kemençeyle eşlik etti.

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, “Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Biz bu konserleri İstanbul’da yapıyorduk, şimdi burada devam edeceğiz. Siz gençlerle bir arada olacağız” dedi.

Ekin Uzunlar, “Bu organizasyonda olmaktan çok mutluyum. Çok büyük kalabalık vardı. Samsun’u çok seviyorum, Samsun da beni seviyor. Bu yıl içerisinde 4 kere Samsun’a geldim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İlk bisikletim kırık bir bisikletti”

Bisikletle tanışmasından da bahsederek bisiklet turuna değinen Uzunlar, "Benim 11-12 yaşlarında bisikletim olmuştu. Memlekette de vardı. Kırık bir bisikletti. Yama yapmıştık. Kırıktı tekrar birleştirmiştik. İlk bisikletim böyle oldu. O kırık bisikleti 3 kuzen birleştirip yapmıştık, üçümüzü taşıyordu. Onunla göllere yüzmeye giderdik. En uzun turum da köylerden dağlara, göllere gitmektir. 600 kilometre 5 şehir benim için çok uzun. Çok güzel bir spor güzel bir başarı bence. Ama finaline gelirim” diye konuştu.

“Kemençemizi Amerika’da da dalgalandıracağız”

Yoğun bir konser programı olduğunu anlatan Uzunlar, “Biz kaplumbağa gibiyiz. Sırtımızda çantamız dünyayı geziyoruz. Yeni turnemiz var, Amerika’ya gidiyoruz. Benim bir lafım var. Önce Karadeniz, sonra Türkiye, sonra dünya diye. Amerika turnemizde de Philadelphia, New Jersey ve New York’ta olacağız. Eylül ayında gidiyoruz. Orada da kemençemizi dalgalandıracağız” şeklinde konuştu.

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliği, Milli Mücadele’nin simgesi olan Tütün İskelesi’nden 30 Ağustos sabahı saat 11.00’de yola çıkılarak 4 gün boyunca devam edecek. Rota, Samsun’dan başlayarak Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlerle dolu bölgeleri kapsayarak Ankara’ya ulaşacak. 4 etapta 100 bisikletçi toplam 600 kilometre boyunca pedal çevirecek ve bisiklet turu Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.