Cumhuriyet tarihinin rekoru Karadeniz'de

Türkiye’nin yaklaşık 10 bin 300 km’lik en uzun kırsal yol ağına sahip ikinci ili olan Ordu’da ulaşımla ilgili yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 2017 yılında asfalt yol yatırımlarında hedeflerinin çok üstünde bir çalışma sergileyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride bırakılan süre içerisinde toplam bin 396 km’lik asfalt yol imal ederek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. 

05 Ocak 2018 Cuma 09:18
Cumhuriyet tarihinin rekoru Karadeniz'de


“Vatandaş çalışmaları takdir ediyor”
Göreve geldiği ilk günden itibaren başlıca hedeflerini yol ve alt yapı olarak açıklayan ve bu doğrultuda yoğun bir çalışma temposu sergileyen Başkan Enver Yılmaz, 19 ilçenin tamamında gerçekleştirilen hizmetler ile vatandaşların takdirini kazanıyor. 2017 yılı içerisinde öngörülen çalışma takviminin üstünde bir hizmet sergileyen Büyükşehir, yolların ömrünü uzatmak, halkın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak amacıyla taş duvar, menfez ve betonarme duvarlar ile yolları koruma altına alıyor.

“Yaptığımız yolların uzunluğu mesafe olarak ülke sınırlarını aştı”
Birçok mahalleyi ilk kez asfaltla tanıştırdıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Cumhuriyet tarihinin kırsalda en büyük yol ihalesi olan 752 km’lik Sıcak Asfalt Yol Projemiz ile Büyükşehir Belediyemizin kendi ekip ve ekipmanlarıyla sürdürdüğü asfalt çalışmalarında hedefimizin çok çok üstünde bir yatırım gerçekleştirdik. Bir örnek verecek olursak, Ordu ili ile Avrupa’ya giriş kapısı olan Kapıkule sınır kapısı arasındaki karayolu mesafemiz bin 155 km’dir. Büyükşehirimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük yol seferberliğinde bir rekora imza atarak bin 396 km asfalt yol çalışması gerçekleştirdi. Yani yaptığımız yolların uzunluğu mesafe olarak ülke sınırlarını aştı” dedi.

“Tarih yazdık”
Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapılamaz denilen birçok işin üstesinden gelerek rekor denilecek yatırımlara imza attığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Proje kapsamında yer alan yolların altyapısını ve asfalt çalışmalarını bitirerek ulaşım sorununu en aza indirmeyi; dağlık, engebeli ve dağınık bir yerleşim düzenine sahip mevcut yol güzergâhlarının standardını yükseltip konforlu ulaşım sağlamayı amaçlıyoruz. Toplam 37 bin metre uzunluğunda 281 bin 627 m3 taş duvar, 1418 metre betonarme duvar ve 2 bin 887 metre menfez imalatı ile de yol çalışmalarımızda yine tarih yazdık” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.