Karadeniz, 2019'da Akdeniz ile buluşacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz, halen yapımı devam etmekte olan ve büyük bir bölümü tamamlanan Karadeniz-Akdeniz yolunun 2019 yılı sonunda hizmete gireceğini söyledi. 

09 Şubat 2018 Cuma 17:22
Karadeniz, 2019'da Akdeniz ile buluşacak

Vali Seddar Yavuz, ilçe ziyaretleri kapsamında Mesudiye ilçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden ve Karadeniz-Akdeniz yolunun son etabı olan güzergahlarda incelemelerde bulundu.
Beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ve bazı il müdürleri ile birlikte Mesudiye ilçesine giderek yol yapım çalışmalarını denetleyen Vali Yavuz, yol yapımını gerçekleştiren firmanın şantiyesini de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hizmete açıldığında 1,5 milyar liraya mal olması beklenen Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirten Vali Yavuz, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid Han zamanında ise projesi çizilen yolun Ordu etabında coğrafi şartlardan dolayı toplam 15,1 kilometre uzunluğunda 25 tünel bulunduğunu belirtti.

Vali Yavuz, “Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi bizim açımızdan son derece önemlidir. Bence, Ordu’yu uçuracak bir projedir. Çünkü, toplamı yaklaşık 900 km. civarında olan projenin, 100 km’lik kısmı ilimiz sınırları içinde yer almaktadır. Ordu ili coğrafyası, tipik Karadeniz coğrafyasını yansıttığı için Ordu’da yol yapmak, İç Anadolu'nun düz bozkırlarında yol yapmak gibi olmuyor. Dolayısıyla büyük bir mühendislik ile adeta Ferhat gibi dağları delmek gerekiyor. Bu sebeple güzergah boyunca farklı uzunluklarda toplam 15 km uzunluğunda 24 adet tek tüp tünel, 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük, toplam 243 metre uzunluğunda 5 adet köprü yapılıyor. Bittiğinde yaklaşık 1,5 milyar liraya mal olması beklenen yol 2019 yılı sonunda hizmete girecek. Hükümetimiz bu projeye çok büyük bir önem veriyor. Biz de bu projeyi bitirebilmek için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yol bittiğinde Ordu ili İç Anadolu ve oradan Akdeniz’e rahatlıkla uzanabilecek. Bu yol bana göre Ordu ili açısından en büyük projelerden biridir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.