Maket evler hastalığını unutturdu

Ordu'da 7 yaşında şeker hastalığına yakalanan Murat Dişkaya, yaptığı maket evler ile hastalığını unuttu. 

21 Şubat 2018 Çarşamba 09:56
Maket evler hastalığını unutturdu

Kabadüz ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Murat Dişkaya, zamanının büyük bölümünü evinin çatı katında maket evler yaparak geçiriyor. İki yıl önce Kabadüz Kaymakamlığının açtığı kursa katılarak maket ev yapımına başlayan Dişkaya, yaptığı evleri sosyal medyadan satışa sunuyor. Bir şeylerle meşgul olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren Dişkaya, gününün büyük bölümünü evinin çatı katında çalışarak geçirdiğini söyledi.

"Bu hastalık nedeniyle yüzde 80 engelliyim"
7 yaşında şeker hastalığına yakalandığını belirten Dişkaya, "Çok küçük yaştan beri şeker hastasıyım. Bu hastalık nedeniyle yüzde 80 engelliyim. Şeker hastalığı yüzünden sürekliliği olan bir işe girip çalışamadım. Yaklaşık 2 yıl öncesinde Kabadüz Kaymakamlığının açtığı maket ev yapımı kursuna katıldım. Katıldığım kursta işin inceliklerini öğrendim ve bu işi çok sevdim“ dedi.
Gününün büyük bölümünü evinin çatı katında maket ev yaparak geçirdiğini ifade eden Dişkaya, "Hastayım diye bir kenarda oturmayı doğru bulmuyorum. Bu nedenle sürekli bir şeylerle meşgul olmayı çok seviyorum. Kursta maket ev yapımını çok sevdim. Bu nedenle kurs bittikten sonra da maket ev yapımına devam ettim. İşimi çok seviyorum. Kendimi işime verdiğimde bütün hastalığımı unutuyorum" diye konuştu.
Dişkaya, yaptığı evleri çeşitlerine göre sosyal medyadan 100 ila 150 TL'den satışa sunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.