Başbakan Yıldırım: 'Tehlike büyük ve mutlaka tedbir alınmalı'

Başbakan Binali Yıldırım, göç sorununa işaret ederek, "Bu, dünyanın sosyal ve toplumsal sorunu haline gelmiştir. Buna gözümüzü kapayarak, kulağımızı tıkayarak bir yere varamayız. Tehlike büyüktür ve mutlaka tedbir alınmalıdır. Tedbir de sadece ülkelerin tek başına almasıyla olmaz. Bu küresel soruna karşı göç olgusunu ortaya çıkaran sebeplerin üzerinde çalışmamız lazım" dedi.

15 Aralık 2017 Cuma 14:02
Başbakan Yıldırım: 'Tehlike büyük ve mutlaka tedbir alınmalı'

Başbakan Binali Yıldırım, Point Otel’de düzenlenen ‘Göç ve Uyum Sempozyumu’nda konuştu. 191 değişik ülkeden 3,7 milyon kişi uluslararası koruma statüsü ile Türkiye’de ikamet ettiğini belirterek, “Bu insanların birçoğu memleketlerinden hicret etmek zorunda kaldı. Doğdukları, acı tatlı hatıraları olduğu vatanlarından koparıldılar ve bir bilinmeze göç etmek zorunda kaldılar. Göç, hicret. Hicreti bizim kadar kimse bilmez. Bugün bu anlayışla yeryüzünün en merhametli, en şefkatli ülkesinin adı Türkiye. Ne en gelişmiş ülkeler ne de uluslararası kuruluşlar Türkiye kadar ihtiyaç sahiplerine kucak açıyor ne de gerekli yardımı yapıyor. Gönlümüzü açtığımız mazlumlar sayesinde de dünyanın en itibarlı ülkelerinin başında Türkiye geliyor” ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İTT) İstanbul’da gerçekleştirdiği zirveye değinen Yıldırım, "Bu kararla birlikte bölgede işgal faaliyetleriyle alan geliştiren, Filistin’de Kudüs’te fiili durum yapan İsrail ödüllendirilmiştir. İsrail zulmü adı altındaki mazlum Filistin halkı ise bir kez daha cezalandırılmıştır. Biz, bu durumu kabul etmeyeceğimizi ve Kudüs’ün bizim için kırmızı çizgi olduğunu bütün dünyaya açık ve seçik şekilde ilan ettik. Bu karar bizim için yok hükmündedir” dedi.

İİT toplantısında alınan karara değinen Yıldırım, “Bölgede barış için bu karar tarihi bir karardır. Hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı, keyfi birtakım kararlar almaya hakkı ve haddi de yoktur. Bu zirvede İslam dünyası en açık şekilde bunu ilan etmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.