İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Ramazan TINKIR'dan Tarım Politikaları Hakkında Açıklama

İYİ PARTİ Samsun Milletvekili aday adayı olan Ziraat Mühendisi Ramazan TINKIR İYİ PARTİ Tarım Politikaları ile çiftçimiz son yirmi senede kaybettiklerini geri kazanacak

Haberlinki
Haberlinki
03 Nisan 2023 Pazartesi 14:07
İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Ramazan TINKIR'dan Tarım Politikaları Hakkında Açıklama

Samsun Tarımsal Üretimde cazibe merkezi olacak. Son 2 yılda AKP Hükümetleri tarafından uygulanan yanlış Tarım politikaları ve liyakatsiz kadrolar Türk Tarımını da Türk çiftçisini de bitirdi. Bugün köylerimiz yüzleri gülmeyen mutsuz ve gelecekten umutsuz çiftçilerimizin yaşadığı yerler haline geldi. Ne yazık ki bugün köylerimizde süt, yoğurt alacak yetiştirici kalmadı. Köylü sütünü, yoğurdunu, yumurtasını marketten alır hale getirildi. Samsun’umuzun dünya markası tütünü bitirildi, binlerce işçinin çalıştığı sigara fabrikaları kapatıldı. Ülkemizde gübre fabrikaları özelleştirildi. Sürekli yapılan canlı hayvan ve karkas et ithalatı hayvancılığı bitme noktasına getirdi. Çiftçinin elinden yok pahasına alınan ürünler şehirlerde yaşayan tüketicilere fahiş fiyatlarla satıldı.

İYİ PARTİ Samsun Milletvekili aday adayı olan Ziraat Mühendisi Ramazan TINKIR İYİ PARTİ Tarım Politikaları ile çiftçimiz son yirmi senede kaybettiklerini geri kazanacak.

*İYİ PARTİ İktidarında Çiftçimize Mazotta KDV ve ÖTV kaldırılacak.

*Çiftçilerimizin en temel girdisi olan gübre ve tohum çiftçimize %50 ucuza verilecek.

*Yeni yerli ve Milli gübre fabrikaları kurulacak.

*Tarımda kullanılan elektrik indirimli olacak.

*Tarım Kanunun 21’inci maddesinde öngörülen ancak bu güne kadar hiç uygulanmayan Tarımsal Destekleme programlarına Bütçeden ayrılacak kaynağın Gayri Safi Milli Hâsılanın %1’inden az olmayacağı hükmü yerine getirilecek.

*İyi Parti İktidarında Çiftçinin üretenin yüzü gülecek.

*Çarşamba ve Bafra ovaları İYİ Partinin konusunda uzman kadroları ile ihya edilecek. Ucuz maliyetle artan tarımsal üretim ilimizi tarımda cazip hale getirecek.

*Samsunda üretilen bitkisel ve hayvansal ürünler bu bölgede yaşayan insanlarımıza yettiği gibi fazlası komşu ülkelere ihraç edilecek. Bu sayede çiftçimiz daha çok kazanacak.

*Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlanacak.

*Yağlık soya ve ayçiçeği ekim alanları artırılacak ülkemizin yağ üretiminde dışa bağımlı olması önlenecek.

*Okullarda ücretsiz yemek ve okul sütü gibi programlarla bu sektör desteklenecek.

*Samsun İYİ PARTİ Milletvekili aday adayı Ziraat Mühendisi Ramazan TINKIR son olarak İYİ Parti İktidarında çiftçimizin eli para görecek ve yüzü gülecek dedi. AZ KALDI

Son Güncelleme: 03.04.2023 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.