Son dakika: AK Parti'den flaş CHP kararı

AK Parti CHP Kurultayı'na Temsilci göndermeme kararı aldı

Haberlinki
Haberlinki
03 Şubat 2018 Cumartesi 09:52
Son dakika: AK Parti'den flaş CHP kararı

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı 3-4 Şubat'ta gerçekleşecek. Ana teması, 'adalet ve cesaret' olarak belirlenen kurultay için 10 binin üzerinde kişiye davet gönderildi. Davetiye gönderilen isimler arasında, sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçiler de bulunuyor.

Kurultay öncesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında, Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adaylığını açıklayan isimler. Aday adayları, delegelerin yüzde 10'unun imzasını almaları durumunda aday olabilecekler.

CHP liderinin 7'nci kurultayında ilk gün genel başkan seçimi yapılacak, 2'nci gün ise Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

SON HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

ANKARA Arena Spor Salonu’nda bugün başlayacak ve iki gün sürecek kurultay öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Kurultayda, 1266 delege, oylarıyla 2019’da seçimlerinde cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve belediye başkanlığı adaylarını belirleyecek parti organlarını seçecek. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) için kıyasıya yarış yaşanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar liste sunacağı kurultayda, Parti Meclisi için bine yakın adayın yarışa katılacağı öngörülüyor.

CESARET VE ADALET

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın ardından kurultayın sloganı ‘Cesaret ve Adalet’ olarak belirlendi. Kurultayı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen yönetecek. Kılıçdaroğlu, kurultaydaki konuşmasında partinin 2019 vizyonunun ipuçlarını verecek. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında gündelik tartışmalardan uzak durarak, beş temel sorun olarak adlandırdığı hukuk düzeni, dış politika, ekonomi, eğitim ve toplumsal barış konularında çözüm önerileri sunacağı kaydedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kurultay’ın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu’nda gazetecilere hazırlıklarla ilgili bilgi verdi. Kurultayın sakin bir ortamda geçeceğini, provokatif eylemlere izin vermeyeceklerini ve bunun için gerekli tüm önlemlerin alındığını anlatan Bingöl, gereken imzayı toplayarak adaylığı kesinleşenlerin kurultay konuşması yapacağını belirtti. Bingöl, kurultaya özel bir şarkı hazırladıklarını ancak şarkının kullanılmayacağını da ifade ederek, “Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu bir ortamda, kurultayımıza coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik. Bu nedenle müzik dinletisi ve folklor gösterisi gibi etkinlikler olmayacak” dedi.

Kaynak:Hürriyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.