Samsun'da ameliyat sonra duymamaya başlayan vatandaş adalet arıyor

Samsun'da yaşadığı bir ameliyat sonrası sol kulağının duyma yetisini kaybettiğini belirten Akay, "Adalet arıyorum" dedi.

26 Aralık 2017 Salı 12:40
Samsun'da ameliyat sonra duymamaya başlayan vatandaş adalet arıyor

Samsun'un Canik bölgesinde ikamet eden 53 yaşındaki çiftçi Ürfet Akay, Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde geçirdiği kulak ameliyatı sonrası, sol kulağının duyma yetisinin iflas ettiğini iddia etti. Akay "İhmalkarlık cezasız kalmamalı" diyerek sesinin duyulmasını istedi. 53 yaşındaki adam, soğuk havalarda cereyan eden kulak ağrısı şikayetiyle Samsun Gazi Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde görev yapan Uzman Dr. E.Ö'ye göründüğünü belirtti. Akay, muayenesinin ardından sol kulağında sıvı olduğu gerekçesiyle doktor tarafından ameliyat edilmek istendiğini, 2016 yılının Mayıs ayında geçirdiği ameliyattan sonra duyma yetisini kaybettiğini iddia etti. Mağdur olduğunu belirten Akay,"Savcılığa şikayette bulundum raporum olmadığı için talebim reddedildi" dedi.

AMELİYAT SONRASI DUYMAMAYA BAŞLADIM

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümünde görev yapan Uzman Dr. E.Ö'nün 'kulak sıvısı' teşhisi üzerine kendisini "ameliyat olmaya ikna ettiğini" iddia eden 53 yaşındaki Akay; "Ameliyattan hemen sonra baş dönmesi ve kusma şikayetlerim başladı. Gittiğim başka doktorlar ise kulak tellerimin ameliyat sırasında bozulduğunu ifade ettiler. Artık sol kulağım duymuyor. Ben bu doktordan şikayetçiyim" dedi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Duyma kaybı bozukluğuna sebep olduğunu iddia ettiği doktordan şikayetçi olmak için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Akay, raporu olmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma izni verilmediğini söyledi. Soruşturma izni verilmeme kararı ardından karara itiraz eden Akay, "İtiraz talebim de reddedildi. Gittiğim doktorlar şikayetimin haklı olduğunu söylemesine rağmen rapor vermiyorlar" dedi.

BEN BU RAPORU VEREMEM KİMSE DE VERMEZ

Ameliyattan sonra baş dönmesi ve kusma şikayetlerini yaşayan Akay, "Ameliyatı gerçidiğim 2016 Mayıs ayında başka bir doktora görünmek için Samsun'da özel bir hastaneye gittim. Orada göründüğüm KGB Uzmanı bir doktor';Bu durum ameliyat sırasında gerçekleşmiş. Ben sana bu raporu veremem kimse de vermez. İstersen ameliyat ederim ama eski haline dönemez' dedi. Rapor olmadığı için şikayet talebim reddediliyor nereye gideceğimi bilemiyorum mağdurum" ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 26.12.2017 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.