70 ilin kültürü Atakum’da tanıtılıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ve Atakum Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “70 İlin Yöresel Ürünleri Festivali”nde yöresel yemekler ve ürünler tanıtılıyor."

Haberlinki
Haberlinki
20 Nisan 2018 Cuma 17:47
70 ilin kültürü Atakum’da tanıtılıyor

“70 İlin Yöresel Ürünleri Festivali”, Mimarsinan Mahallesi’nde Emek Parkı ve Seyfi Demirsoy İlk-Ortaokulu arasındaki boş alanda bugün yapılan törenle başladı. Festivalde 70 ilden gelen katılımcılar kendi yörelerinin yiyecek ve ürünlerini tanıtıyor. Birçok yaban ve evcil hayvanın da bulunduğu festivalde vatandaşlar yöresel ürünleri tadarken, hayvanlarla da hatıra fotoğrafı çektirme şansı buluyor.

Festival hakkında bilgiler veren OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik 2. sınıf öğrencisi Fatih Avcı, “Biz öğrenciler olarak Samsun’un yöresel kahvesini üretiyoruz. Kahve, yöresel bir ürün olduğu için 70 ilden gelen katılımcılarla bir fuar gerçekleştirdik. Atakum Belediyesi de bize destek verdi. Çadırlar kurduk ve 70 ilden gelen katılımcılar kendi stantlarını kurdular. Katılan tüm iller ya yöresel yiyeceklerini ya da yöresel eşyalarını tanıttılar. Biz 15 öğrenci, Atakum Belediyesi katkısıyla bu fuarı düzenledik” dedi.

Başkan Taşçı: “Atakum’da 70 ilden vatandaşlar bir arada yaşıyor”

Atakum’un çok sosyokültürel bir ilçe olduğunu vurgulayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçesinde 70 ilden vatandaş yaşıyor. O yüzden 70 ili bu festivale çağırdık. Belediye olarak 10 gün boyunca sürecek olan etkinlikte, 70 ilin geleneksel kültürlerini halkımıza tanıtmayı amaçladık. Üniversitedeki arkadaşlarımızla işbirliği yaparak kültürel farklılık ve zenginlikleri yansıtmak istedik. Biz zaten ilçe olarak bu kültürel zenginliği sürekli olarak yaşıyoruz. Atakum, İstanbul gibi bir ilçe olduğu için her kültürden insan ilçemizde ikamet ediyor. Bu zenginlikleri tek bir çatı altında toplayarak vatandaşlarımıza sunmayı amaçladık. Bize destek veren üniversite öğrencilerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Amacımız, kültürel zenginlikler ile Atakum halkını bir araya getirmek” diye konuştu.

10 gün sürecek festival, çeşitli etkinliklere ve sirk gösterisine de sahne olacak.

Son Güncelleme: 20.04.2018 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.