Afrin Operasyonunda görev yapan Samsunlu askerlerin ailelerine psikolojik destek

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi, Afrin operasyonuna katılan Samsunlu askerlerin ailelerine ihtiyaç halinde başvurmaları durumunda dernek merkezinde, mümkün değilse bizzat evine giderek uzman psikolojik danışmanlarca ücretsiz psikolojik yardım çalışması başlattı.

25 Ocak 2018 Perşembe 11:10
Afrin Operasyonunda görev yapan Samsunlu askerlerin ailelerine psikolojik destek

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak’ta saat 17.00 itibariyle Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde, sınır güvenliğimiz ve komşu bölge halkının huzuru amaçlanarak ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adıyla, bölgede konuşlanan terör örgütlerine yönelik bir operasyon başlatıldı. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi tarafından psikososyal destek kapsamında operasyonda görev alan askerlerin kaygı ve stres etkisi yaşayan anne, baba, eş ve çocukları için Samsun il merkezi ve tüm ilçelerinde bu hizmeti ulaştıracak gönüllü uzman psikolojik danışmanlardan oluşan psikososyal destek ekibi derneğin bünyesinde kuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, “Milletimizin huzuru için görev yapan kahraman Mehmetçiğin operasyon bölgesinden ekranlara yansıyan görüntü ve demeçlerinde tek kaygılarının aileleri olduğu ve onların üzülmemesi yönündeki ifadeleri bizler bu çalışmaya itmiştir. Onların ailesi, bizim de ailemizdir. Psikolojik danışma ve terapi, uzun soluklu ve profesyonel, ücretli bir hizmettir. Biz psikolojik danışmanlar olarak uzmanlık alanımız dahilinde ve mesleki ehliyet sınırlarımız içinde operasyonda görevli askerlerimizin ailelerine destek vermeyi, milletimiz karşısında bir sorumluluk ve görev olarak görüyoruz. Ekibimiz, bölge halkımıza gerek şubemizde gerekse belirtecekleri adreste psikososyal müdahale kapsamında destek vermeye hazırdır. Bu bağlamda ailelerimiz Türk PDR-Der Samsun Şubesine saat 12.00-17.00 arasında uğrayarak psikolojik destek taleplerini arasında iletebilirler” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.