‘Ağaç kesme fidan dik’ kampanyası

Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü ‘ağaç kesme fidan dik’ sloganı ile vatandaşlara 3 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yaptı.

30 Aralık 2017 Cumartesi 15:05
‘Ağaç kesme fidan dik’ kampanyası

Haber Linki - Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda Atakum ilçesindeki bir alışveriş merkezinde vatandaşlara mazı (doğu), defne, mavi servi ve kara servi’den oluşan 3 bin adet fidan dağıtarak yeni yıla giriyor.

‘Ağaç kesme fidan dik’ sloganı ile 3 bin fidanı vatandaşlarla buluşturduklarının altını çizen Samsun Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımıza fidan dağıtarak yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmelerini amaçlıyoruz. 2018 yaklaşırken geride bıraktığınız ve geleceğe armağan ettiğiniz bir fidanınız olsun” dedi.

Özellikle gençlere ve çocuklara doğa ve sevgisinin aşılanması gerektiğine vurgu yapan Ulukan, “Vatandaşlarımızın yeşil alanlara sahip çıkmasını sağlamak için belirli aralıklarla ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza bu duyguyu hissedebilmeleri için fidanlığımız içerisinde fidanı nasıl dikmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Kendilerinin diktiği fidana daha bir özen gösteriyorlar. Böylelikle doğanın kıymetini daha iyi anlayacaklar. Çocuklarımıza nefes alabilecekleri daha fazla yeşil alanlar oluşturmalıyız” diye konuştu.

YILDA 13 MİLYON FİDAN ÜRETİYORUZ

Fidanlık müdürlüğü olarak yılda 13 milyon fidan ürettiklerini belirten Ulukan, “13 milyon fidanın 8 milyonu ağaçlandırma alanlarına, 1 milyonu ise vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Fidanlık Müdürlüğü olarak ibreli ve yapraklı fidan üretiminin yanında tıbbi ve aromatik bitki üretimi, peyzaj çalışmalarına yönelik süs bitkisi, aşılı, aşısız, ceviz, yabani meyve üretimi yapılmaktadır. Özellikle vatandaşlarımız fidanlık müdürlüğümüze gelerek hem çalışmalarımızı hem de fidanlarımızı görme imkanına sahipler” şeklinde konuştu.    

Son Güncelleme: 30.12.2017 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.