AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: “ABD aldığı karardan vazgeçmeli”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “ABD, bölgedeki barış, huzur ve istikrarın bozulmaması adına bu karardan bir an önce vazgeçmelidir” dedi.

07 Aralık 2017 Perşembe 16:36
AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: “ABD aldığı karardan vazgeçmeli”

Muharrem Göksel, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
ABD Başkanı Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz" şeklindeki açıklamaları ile ilgili konuşan Göksel, “Kudüs, İslam beldesidir. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisi, İslam'ın kutlu beldesi, insanlığın kadim siluetidir. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak, bölgedeki mevcut çatışmaların daha da derinleşerek artacağına, uluslararası hukukun ihlaline yol açacağına ve barış ortamının bozulacağına işarettir" diye konuştu. 

“Uluslararası hukuka aykırı bir karardır”
ABD'nin Kudüs tutumunu uluslararası hukuka aykırı bir karar olduğunu söyleyen Göksel, "ABD'nin BM kararlarına ve bölgenin gerçeklerine aykırı bir şekilde sorumsuzca aldığı bu karar Türkiye Cumhuriyeti tarafından yok hükmündedir. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönündeki bu sorumsuzca karar, ilgili BM kararlarının açıkça ihlalidir. Türkiye, üç semavi dinin kutsal şehri olan Kudüs için tüm ülkeleri BM kararlarına ve uluslararası hukuka uygun adımlar atmaya çağırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Kudüs konusunda tüm gayretiyle gerekli çalışmaları yapacaktır. Filistin'in bu karar sonrası bağımsızlığını kazanması, tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluktur. Bölgedeki barış, huzur ve istikrarın bozulmaması adına bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir. ABD tarafından verilen bu sorumsuzca adımın bir an önce yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.